Ειδήσεις

65 τόνοι ζωοτροφές σε 117 πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος


Χέρι βοήθειας στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους του Νομού Καρδίτσας έδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Η τοπική εκκλησία προσπαθώντας να βοηθήσει όλους όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου συγκεντρώνει και διανέμει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, στρώματα, οργανώνει σισίτια για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών, ενισχύει μαθητές και οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια.
Στο πλαίσιο αυτό δεν ξέχασε και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας. Ετσι διανεμήθηκαν σε 117 κτηνοτρόφους του Παλαμά, του Αγναντερού και της Καρδίτσας 65 τόνοι ζωοτροφών για τις ανάγκες των ζώων τους. Οι ζωοτροφές αυτές αγοράστηκαν από χρήματα του Φιλοπτώχου Ταμείου της μητροπόλεως, της Ιεράς Συνόδου και από χορηγίες. Μάλιστα όλες οι ζωοτροφές αγοράστηκαν από τοπική επιχείρηση η οποία επίσης επλήγη από τις πλημμύρες.
Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η Ιερά Μητρόπολη διένειμε ζωοτροφές σε πληγέντες κτηνοτρόφους.
Η παράδοση των ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους έγινε από το χώρο του γηροκομείου.
Φορτηγά μετέφεραν τις ζωοτροφές και οι κτηνοτρόφοι προσήλθαν για τα τις παραλάβουν ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο και τους ιερείς που συνέβαλαν σε αυτό.

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ - Του Κώστα Βλάχου