Ειδήσεις

6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD


Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability) ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στη Λίμνη Πλαστήρα, με την τέταρτη και τελευταία ημέρα.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου το απόγευμα στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης» με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ζωντανή παρουσία και διαδικτυακά. Στην πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κος Βασίλειος Τσιάκος και ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κος Παναγιώτης Νάνος. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής κος Κωνσταντίνος Τσιάρας και η βουλευτής κα Ασημίνα Σκόνδρα.

Παρόντες, επίσης, ήταν, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καρδίτσας κος Σωτήριος Αντωνίου, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κος Βασίλειος Ελευθερίου, η δημοτική σύμβουλος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και Πρόεδρος της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας ΟΜ Λίμνης Πλαστήρα κα Ιωάννα Ποδηματά, ο υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ κος Νικόλαος Τέγος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με αναπηρία των ειδικών σχολείων ως και Ατόμων με Αναπηρία του Ν. Καρδίτσας κος Κωνσταντίνος Κατσάρας, η Πρόεδρος Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας κα Μαλαματένια Μπουραζάνη και η Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Συλλόγου Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα» κα Δώρα Γαρίτου.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν η Κατερίνα Σταθοπούλου και ο Γιώργος Γιωτάκος.

Οι παραστάσεις προβλήθηκαν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/6th-idfd.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, καθώς και των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, το κοινωνικό κέντρο “Σταύρος Χαλιόρης”, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία, το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας IASSIS – Φυτιλής Θωμάς, η εταιρία live streaming/ filming/ video production Local Stage και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Γαμβέτα
Επόμενο άρθρο ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ: Αποχαιρετάμε τον σύντροφο Αποστόλη (Λάκη) Μπόρλα