Ειδήσεις

7ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Τάβλι Ελλάδος


Πραγματοποιήθηκε το Σαβ/κο 2-3 Σεπτεμβρίου το 7ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ελλάδος στο Κολλέγιο Αθηνών. Ο Όμιλος Αγωνιστικού Τάβλι Καρδίτσας (ΣΑΤΟΚ) πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση κατέλαβε την 2η θέση, το καλύτερο πλασάρισμα στα 7 χρόνια Διασσυλλογικών αγώνων, αν και κατέβηκε με σύνθεση ανάγκης.

Πρωταθλητής σύλλογος αναδείχθηκε η ασυναγώνιστη Ομοσπονδία Αθηνών, καθώς κέρδισε όλους τους αγώνες και την 3η θέση κατέλαβε ο Όμιλος Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού (ΟΠΑΧ).

Εξαιρετική η παρουσία των Λωρίδα – Μηλιώνη, με 4 νίκες στους 5 αγώνες, ενώ την 5αδα στελέχωσαν και οι: Νταλανίκας, Τσολάκος, Ελευθερίου.

Η άρτια εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο μπουφέ -γεύμα, πιστοποιώντας για μία ακόμη φορά την άψογη φιλοξενία του Κολλεγίου Αθηνών.

Δεν τα κατάφερε να διακριθεί η Ελληνική Ομάδα Αγωνιστικού Τάβλι (backgammon) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Σκόπια.

Σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο, η Ελλάδα έπεσε θύμα εκπλήξεων αφού έχασε από τις σχετικά αδύναμες: Ουκρανία, Ουγγαρία, Βοσνία, ενώ κέρδισε την υπολογίσιμη Ελβετία και έφερε ισοπαλία με τις πανίσχυρες Νορβηγία – Σουηδία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την φάση των ομίλων.

Την ίδια τύχη είχαν και οι διαχρονικά ισχυρές παγκόσμιες πρωταθλήτριες: Δανία, Γερμανία, Ιταλία, ενώ σε αυτό το τουρνουά των εκπλήξεων, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στέφθηκε η Γαλλία που επικράτησε στον τελικό των Αμερικανών, με τρίτη την Ολλανδία.

Την Ελληνική ομάδα στελέχωσαν οι: Ατματζίδης, Χατζέλης, Τόλιας, Παπουτσής και Λωρίδας.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – 4th SKOPJE OPEN

Σε αντίθεση με το πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων, τεράστιες επιτυχίες είχαμε σε ατομικό επίπεδο:

– Ο Άκης Αδάμ κέρδισε την μεσαία κατηγορία (INTERMEDIATTE)

– O Γιάννης Ατματζίδης επικράτησε στο super JACKPOT

– O Σταύρος Τσολάκος έφτασε στον τελικό των SENIORS

Μεγάλος νικητής της κύριας κατηγορίας (MASTERS) στέφθηκε ο γνωστός Αμερικάνος David Klausa

Παράλληλα είχαμε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τα Ελληνικά χρώματα:

Ύστερα από συνεδρίαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας (WBGF), στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας (Στέφανος Χαρακλιάς) και γραμματέας (Βαγγέλης Λωρίδας), ανατέθηκε στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων για το 2025.

Σε αυτή την κορυφαία ταβλική γιορτή που συμμετείχαν περισσότεροι από 200 παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας, αγωνίστηκαν συνολικά 12 Έλληνες παίκτες: Ατματζίδης, Χατζέλης, Τόλιας, Παπουτσής, Λωρίδας (Εθνική), Αδάμ, Τσολάκος, Δοξαράς, Πριτσιόλας, Μανιάτης, Κολιτζαρίδης, Παλαιολόγος.

Πέρα από τις επιτυχίες η αποτυχίες, σίγουρα όλοι μας επιστρέψαμε με πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο γενονός που πιστοποιεί την συνεχή άνοδο του Ελληνικού Αγωνιστικού Τάβλι , τα τελευταία χρόνια.

 

Προηγούμενο άρθρο Βασίλης Τσιάκος: Οι Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας είναι στις προτεραιότητες μας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθέατρου Καρδίτσας