Ειδήσεις

7o Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και Δημοτικό Σχολείο Αρτεσιανού: Διοργάνωση κοινής βιβλιοπαρουσίασης


Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι εκπαιδευτικοί των ομάδων δράσης λειτουργίας Σχολικής Βιβλιοθήκης και ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και του Δημοτικού Σχολείου Αρτεσιανού υλοποιούν δράση αδελφοποίησης των Σχολικών Βιβλιοθηκών τους.

Στην εποχή της κινούμενης εικόνας που κρατά μακριά τα παιδιά από το διάβασμα, δράσεις φιλαναγνωσίας και δανεισμού βιβλίων ενθαρρύνουν τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία, να τα διαβάσουν, να απολαύσουν τις εικόνες τους, να αναζητήσουν τη συντροφιά τους, να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τους προκαλούν και να τις συζητήσουν.

Με βάση αυτό το σκεπτικό και με σύνθημα «Τα βιβλία ενώνουν τις καρδιές των παιδιών», οι εκπαιδευτικοί των ομάδων δράσης λειτουργίας Σχολικής Βιβλιοθήκης και ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των δύο σχολείων συνεργάζονται, σχεδιάζουν και υλοποιούν κοινές δράσεις φιλαναγνωσίας, προβαίνουν στην παραγωγή κοινού οπτικοακουστικού υλικού και στο συντονισμό φορέων και εξωτερικών συνεργατών για την ανάδειξη της φιλαναγνωσίας και την αναγκαιότητα των σχολικών βιβλιοθηκών.

Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσαν κοινή βιβλιοπαρουσίαση από τη συγγραφέα κα Γεωργία Κούκνα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στο Δημοτικό Σχολείο Αρτεσιανού και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.

Η επίσκεψη της συγγραφέα στα σχολεία μας γέμισε χαρά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, καθώς είχαν ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη γνωριμία μαζί της, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της. Έτσι, η συνάντησή τους μαζί της ολοκλήρωσε αυτή τη γνωριμία και έφερε στην επιφάνεια πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα βιβλία της αλλά και τη φύση της εργασίας ενός συγγραφέα. Εκτός από τη συζήτηση που είχαν με τη συγγραφέα, οι μαθητές μας παρακολούθησαν βίντεο της παρουσίασης του πρώτου βιβλίου της, ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε εντύπωση από τα βιβλία της και έπαιξαν το παιχνίδι με το κουτί των συναισθημάτων, γράφοντας σε σημείωμα μια φράση με το τι αισθάνονται. Η συγγραφέας διάβασε όλα τα σημειώματα και στο τέλος, έκανε κλήρωση χαρίζοντας σε έναν τυχερό μαθητή από κάθε σχολείο ένα από τα βιβλία της.

Ευχαριστούμε θερμά τη συγγραφέα κα Γεωργία Κούκνα για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και για τη χαρά που πρόσφερε στους μαθητές μας!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Παρασκευή 10/6
Επόμενο άρθρο Διανομή αγαθών στο Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες από το Ίδρυμα Μοιράζομαι