Ειδήσεις

8ΗΜάρτη, Παγκόσμια Μέρα των εργαζόμενων γυναικών


Ο Σύλλογος Γυναικών Σέκλιζας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Τετάρτη 8  Μάρτη με εκδήλωση που πραγματοποίησε στο κατάστημα του Θωμά Κολοβού.

Ο φετινός εορτασμός της 8ης Μάρτη ταυτίζεται με την έναρξη της 5-μηνης καμπάνιας της ΟΓΕ που έχει σύνθημα: «Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα» και θα αποτελέσει τον άξονα για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει και ο δικός μας Σύλλογος το επόμενο διάστημα.

Στην εκδήλωση μίλησε η γραμματέας του Συλλόγου, Βιβή Βαγγελάκου,η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει! Δε συμβιβαζόμαστε με τη μερική απασχόληση, με τα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με τις συμβάσεις έργου ή με μπλοκάκι, με τα “δουλεμπορικά” γραφεία ευρέσεως εργασίας….

Ο συνδυασμός της εργασίας με τη μητρότητα μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν κατακτήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες τις γυναίκες, κοινωνική προστασία της μητρότητας. Ταυτόχρονα διεκδικούμε ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, ενώ θα μπορούμε να συμμετέχουμε και στην κοινωνική δράση, που αποτελεί στοιχείο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας»

Στην εκδήλωσημας, παραβρέθηκαν και μέλη της Βιβλιοθήκης Καλλιθήρου. Στο χαιρετισμό τους έκαναν μια μικρή αναδρομή στις κατακτήσεις των γυναικών του χωριού μας, όπως το δικαίωμα ψήφου, την ίδρυση του Συλλόγου Γυναικών το 1978, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Έκλεισαν το χαιρετισμό τους με τα λόγια του Γάλλου ποιητή Άλφρεντντε Μισέ: «Ο μύθος της αναδυόμενης Αφροδίτης μας δείχνει ότι όσο ωραία κι αν είναι μια γυναίκα, πρέπει να ‘χει λίγο αλάτι στο πνεύμα και λίγη τρικυμία στην καρδιά».

 

Η Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Σοφία Κουλούρη                                    Βιβή ΒαγγελάκουΗ Η

 

Προηγούμενο άρθρο Π. Ντούρβα: Κόβουν τις ρίζες μας, τις αναμνήσεις μας, εξαφανίζουν την ιστορία
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Νεαπόλεως