8η Ενημερωτική Συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 10-7-14 και ώρα 8.00 μ.μ. στο αγρόκτημα Βασιλάκου θα πραγματοποιηθεί η 8η ενημερωτική συνάντηση για το έτος 2014 με τους καλλιεργητές  των κήπων, καθώς και με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη της Καρδίτσας. Στις συναντήσεις αυτές αναπτύσσονται τεχνικές οδηγίες για τη  βιολογική καλλιέργεια των κηπευτικών, και θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Ακολουθεί διάλογος.

Στη συνάντηση αυτή θα αναπτυχθούν  τα  θέματα:

Ώρα 8.00 – 9.00 μ.μ.: Εχθροί και ασθένειες της εποχής, βιολογικά μέσα φυτοπροστασίας. Επί τόπου διάγνωση στους κήπους των καλλιεργητών.   Με το Βαγγέλη Βλάχο γεωπόνο ειδικό σε θέματα φυτοπροστασίας.

Ώρα 9.00 – 9.45 μ.μ.: Βότανα: πρόληψη και θεραπεία παθήσεων και ασθενειών. Γιατί από τη χρήση των βοτάνων περάσαμε στη χρήση των χημικών ουσιών (χάπια και ενέσεις). Είναι καιρός ο άνθρωπος να βρει τον προσανατολισμό του. Θα γίνει ξενάγηση στον βοτανικό κήπο του αγροκτήματος. Θα σερβιριστεί δροσιστικό τσάι από βότανα. Παρουσιάζουν οι Σωκράτης Βασιλάκος γεωπόνος -βιοκαλλιεργητής και Κόγιας Παύλος βοτανοσυλλέκτης- βιοκαλλιεργητής.

Εξάλλου την προηγούμενη Πέμπτη συζητήθηκαν τα θέματα

Προετοιμασία για τις φθινοπωρινές καλλιέργειες: σπορά μπρόκολου, λάχανου, κουνουπιδιού, πράσου . Καλλιεργητικές φροντίδες και φυτοπροστασία για τα ανοιξιάτικα κηπευτικά.

Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου με τη χρήση πικραμύγδαλου και ψίχας από κουκούτσι βερίκοκου.  Η φυλή Χούνζα του Πακιστάν και το Πανεπιστήμιο Μεμόριαλ των ΗΠΑ

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 24410/21000  και 28550 κιν. 6976017907, ηλεκτρονική δ/νση: sovasil4@otenet.gr και ιστοσελίδα: www.sokratisvasilakos.gr

 

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα στην Καρδίτσα για την ενίσχυση της απασχόλησης
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα καλωσορίζει τις «52 Εβδομάδες - 52 Δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα»