Ειδήσεις

9ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 1-12-2016 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 9ο συμπόσιο της νέας περιόδου 2016 με τίτλο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ,  Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ Παρασκευή χυμού από ζελέ αλόης-Εργαστήριο.  Η αλόη δικαιολογημένα αποκαλείται «ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΕ  ΓΛΑΣΤΡΑ» με τις ατέλειωτες θεραπευτικές της ιδιότητες για τις οποίες θα μιλήσουμε.  Ο καθένας μπορεί με ελάχιστα χρήματα (από 3 έως 12 € ανάλογα με την ηλικία)να αγοράσει ένα φυτό σε γλάστρα και από αυτό να αποκτήσει πάρα πολλά, για να δώσει ακόμη σε φίλους και γνωστούς. Διαβάστε, ασχοληθείτε, χρησιμοποιήστε, διαδώστε την αλόη, είναι πολύτιμη. Αξίζει!

Β΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ:Μια θεμελιώδης αρχή της ολιστικής ιατρικής είναι ότι: Η πλειοψηφία των σωματικών ασθενειών προκύπτει από τη μεγάλη συσσώρευση συναισθηματικών , ψυχολογικών  και πνευματικών κρίσεων.

 

Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι, κλειδί στην υπόθεση συναισθηματικής ισορροπίας είναι η αγάπη. Όποιος μπορεί να δώσει και να δεχθεί αγάπη, έχει λύσει τα περισσότερα από τα συναισθηματικά του προβλήματα, άρα και πολλά σε σωματικό επίπεδο που συσχετίζονται με τα συναισθηματικά. Όποιος ζει  μια ζωή άδεια από αγάπη ή μια ζωή χωρίς τη στοιχειώδη ανθρώπινη ζεστασιά είναι ένας πρώτης τάξεως υποψήφιος για να αρρωστήσει.

Τα  στοιχεία που θα παρουσιαστούν είναι παρμένα από το βιβλίο «Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» της CarolineMyss και NormanShealy εκδόσεις Διόπτρα

 

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθρο Τρεις νέες ταινίες στο Δημοτικό Κιν/θέατρο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διανομή πορτοκαλιών από τον Σύλλογο Τριτέκνων