Ειδήσεις

9ο Διήμερο Θερινό Σχολείο Υποψήφιων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής


Το θερινό σχολείο υποψήφιων διδακτόρων του ΠΤΕΑ, μετά από 2 χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας, πραγματοποιείται ξανά φέτος, για 9η χρονιά, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου, με δια ζώσης συμμετοχές. Έχει καθιερωθεί ως ένας θεσμός που δίνει την ευκαιρία στους υποψηφίους διδάκτορες και στις υποψήφιες διδακτόρισσες να επικοινωνήσουν με τα άλλα μέλη της επιστημονικής κοινότητας του Τμήματος, τους καθηγητές, τις καθηγήτριες και τους/τις άλλες υποψηφίους/ιες, να παρουσιάσουν την έρευνά τους και την εξέλιξη αυτής και να λάβουν πολύτιμη ανατροφοδότηση για την ολοκλήρωση της έρευνας και τη συγγραφή της διδακτορικής διατριβής τους!
Στο πλαίσιο του 9ου θερινού σχολείου, θα πραγματοποιηθούν 7 επιμέρους συνεδρίες κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν συνολικά 35 εν εξελίξει διδακτορικές διατριβές, με προφορική παρουσίαση ή αναρτημένο πόστερ. Στις επιμέρους συνεδρίες προεδρεύουν μέλη ΔΕΠ του Τμήματος ως συζητητές.
Την επιστημονική συνάντηση θα χαιρετίσει η Πρόεδρος του ΠΤΕΑ, Καθηγήτρια κ. Γεωργία Ανδρέου και ο Αν. Καθηγητής κ. Ηλίας Αβραμίδης (ΠΤΕΑ) θα δώσει προς τους υποψήφιους/ες διδάκτορες/ισσες χρήσιμες εξειδικευμένες οδηγίες για την προετοιμασία των δημοσιεύσεών τους.
Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Χριστόφορος Μάμας, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (San Diego) με τίτλο ομιλίας: «Employing Social Network Analysis to Examine the Social Participation of Students Identified as Having Special Educational Needs and Disabilities».
Θα δοθεί δεξίωση προς τιμή των συμμετεχόντων, το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιουλίου, στο μπαλκόνι του Πρυτανικού Συμβουλίου, στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Καλοκαιρινές παιδικές εκδηλώσεις στο Fashion City Outlet - Σήμερα ο «Τροχός της Τύχης»!