Ειδήσεις

Τι είδους κουρτίνες πρέπει να επιλέξω;


Πολλοί από εμάς μοιράζονται μια κοινή αγάπη, τη διακόσμηση. Η διακόσμηση μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική και συναρπαστική, αλλά μπορεί επίσης να είναι θεραπευτική. Αλλάζει αμέσως την εμφάνιση και την αίσθηση του χώρου σας, αλλάζοντας εντελώς την ενέργεια στο δωμάτιο. Συνήθως οι άνθρωποι αρχίζουν να διακοσμούν αναδιατάσσοντας τα έπιπλα, αλλάζοντας το χρώμα στους τοίχους, προσθέτοντας ακόμη και νέες τεχνοτροπίες τοίχου ή κορνίζες. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διακοσμήσετε και να αλλάξετε ολόκληρη την εμφάνιση του δωματίου είναι να αλλάξετε τις κουρτίνες στο δωμάτιο. Οι κουρτίνες μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως οποιοδήποτε δωμάτιο. Ας δούμε μερικά δωμάτια και πάρτε μερικές ιδέες για να τα διακοσμήσετε.

 

Παιδικές κουρτίνες κρεβατοκάμαρας:

Θα ξεκινήσουμε πρώτα με ένα παιδικό υπνοδωμάτιο. Μια από τις καλύτερες κουρτίνες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο παιδικό δωμάτιο είναι οι κουρτίνες συσκότισης. Οι κουρτίνες συσκότισης θα αποκλείσουν όλο το φως στα παράθυρα. Το φως του ήλιου αποδεικνύεται ότι είναι μια μεγάλη απόσπαση της προσοχής το πρωί και κατά τη διάρκεια του ύπνου για τα παιδιά. Υπάρχουν μερικές επιλογές στις κουρτίνες συσκότισης που δεν είναι μόνο λειτουργικές αλλά και κομψές. Μπορείτε να βρείτε βαμβακερές κουρτίνες συσκότισης σε ωραία μοντέρνα στυλ που είναι κατάλληλα τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Υπάρχουν φανταστικές αλλά και προσιτές επιλογές, όπως faux μεταξωτές κουρτίνες συσκότισης. Αυτές οι κουρτίνες είναι πιο κατάλληλες για νεαρά κορίτσια και εφήβους.

 

Κουρτίνες κρεβατοκάμαρας για ενήλικες:

Στη συνέχεια θα κοιτάξουμε το υπνοδωμάτιο ενός ενήλικα. Είτε πρόκειται για υπνοδωμάτιο επισκεπτών είτε για κύριο υπνοδωμάτιο, υπάρχουν περισσότερες επιλογές για διακόσμηση σε αυτόν τον χώρο. Αν θέλετε να προσθέσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα στην κύρια κρεβατοκάμαρά σας, αναζητήστε επιλογές υψηλότερης ποιότητας, όπως μεταξωτές κουρτίνες. Αυτού του στυλ οι κουρτίνες  θα προσθέσουν μια απαλή κομψή αίσθηση στο δωμάτιο. Υπάρχουν ατελείωτες επιλογές χρωμάτων και στα δύο στυλ, οπότε η αντιστοίχιση με την τρέχουσα διακόσμηση σας δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε συσκότιση σε οποιαδήποτε από αυτές τις κουρτίνες εάν το φως είναι πρόβλημα σε αυτό το δωμάτιο. Οι λινές κουρτίνες είναι ωραίες για προσθήκη σε ένα υπνοδωμάτιο επισκεπτών. Είναι απλές και δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα, την οποία ο καλεσμένος σας θα εκτιμήσει.

 

Κουρτίνες σαλονιού:

Τα σαλόνια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να προσθέσετε κουρτίνες υψηλής ποιότητας. Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε προσαρμοσμένες κουρτίνες για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τα κατάλληλα μήκη για να βελτιώσετε το δωμάτιό σας και να δώσετε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Μερικές ωραίες κουρτίνες για να προσθέσετε σε ένα σαλόνι είναι βελούδινες κουρτίνες ή μεταξωτές κουρτίνες. Και τα δύο στυλ αναδεικνύουν την κομψότητα και δίνουν μια πλούσια εμφάνιση. Εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα επίσημο σαλόνι, φροντίστε να προσθέσετε πιάστρες και διακοσμητικά στις κουρτίνες σας. Εάν προτιμάτε ένα πιο χαλαρό σαλόνι ή ενδέχεται να υπάρχει μεγάλη κίνηση σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να προσθέσετε ωραίες σύγχρονες βαμβακερές κουρτίνες που μπορούν να πλυθούν.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε διάθεση να διακοσμήσετε, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες για να αλλάξετε το χώρο. Λάβετε υπόψη την τρέχουσα διακόσμηση σας και δείτε πώς μπορείτε να την συμπληρώσετε. Αναζητήστε υπάρχοντες κοινούς συνδυασμούς χρωμάτων σε κάθε δωμάτιο. Η αλλαγή της εμφάνισης του δωματίου σας είναι τόσο εύκολη όσο το να κρεμάσετε ένα νέο σετ κουρτινών.

Προηγούμενο άρθρο HOMEBUYER Related Articles
Επόμενο άρθρο Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της Απεργίας - Αποχής των εκπαιδευτικών