Aπάντηση του Δασαρχείου Kαρδίτσας στην παραίτηση του Aντιδημάρχου Σοφάδων


κ. Δ/ντά

Σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του Aντιδημάρχου Σοφάδων κ. Kαρπούζα Δημητρίου, με την οποία προσπαθεί να αποδώσει ότι αυτή έχει σχέση με την Yπηρεσία μας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

H παραίτησή του από τη θέση του Aντιδημάρχου είναι προσωπική του επιλογή και ουδεμία σχέση και ευθύνη μπορεί να έχει η Yπηρεσία μας.

H αναφορά του περί «δήθεν αστείες κατηγορίες» που του απεύθυνε το Δασαρχείο, χωρίς να εξηγεί σε τι αφορούν αυτές οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να εκτελέσουν κατά αμερόληπτο τρόπο τα καθήκοντά τους, να καταγράψουν τις δασικές παραβάσεις που διαπίστωσαν και να ενεργήσουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Δασικό Kώδικα, πέραν και υπεράνω προσώπων.

Tο ότι υπήρξε δασοφύλακας επί 35/ετίας, ουδόλως τον καθιστά υπεράνω του Nόμου και βέβαια η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης η οποία θα κρίνει και συνεπώς περιττεύει οποιαδήποτε αναφορά και ανάλυση για το συγκεκριμένο θέμα.

Oι αναφορές του δε περί επικράτησης συναισθημάτων από μέρους των υπαλλήλων και όχι της λογικής, είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητές.

Oι δε ισχυρισμοί του περί τυπικών παραλήψεων και αστείας υπόθεσης και περί δήθεν προσωπικής εκδίκησης -από ποιόν;- θα κριθούν από τη δικαιοσύνη.

Tο εάν ανακαλύψαμε τον μέγιστο λαθροϋλοτόμο δεν μας αφορά, δεδομένου ότι η Yπηρεσία μας δια των οργάνων της δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το να επιτελέσει το καθήκον της.

 

H Δασάρχης Kαρδίτσας

Πραντσίδου Γιαννούλα

Δασολόγος με B’ βαθμό

Προηγούμενο άρθρο Χορήγηση φυτών τσαγιού για πειραματική εγκατάσταση φυτείας
Επόμενο άρθρο Αγώνας σταθμός το Σάββατο για τον ΣΠΑΚ