Ειδήσεις

Α. Ακρίβος: Τα δύο παράσημα της Θεσσαλίας Πράσινης Περιφέρειας


Την ευκαιρία να παρουσιάσει το πλούσιο έργο που έχει υλοποιήσει η παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, είχε ο επικεφαλής της, κ. Αθανάσιος Ακρίβος κατά την διάρκεια του 2ου Τακτικού Συνεδρίου του Πράσινου Κινήματος. Ενός Συνεδρίου που ξεπέρασε τις προσδοκίες, σε όλα τα επίπεδα, καθώς κινήθηκε σε υψηλού επιπέδου τοποθετήσεις και Ψηφίσματα ενώ έγιναν και αναλύσεις και εξειδικεύσεις για την εφαρμογή των πράσινων πολιτικών στην καθημερινότητα του πολίτη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αυτόνομη κάθοδος στις επικείμενες εκλογές κάνοντας διερευνητικές επαφές για ποιοτικές συνεργασίες απορρίπτοντας τα εθνομηδενιστικά κόμματα και τα κόμματα που με τις αποτυχημένες πολιτικές τους συνέβαλαν στην ιδεολογική επικράτηση του νεοφιλελεύθερου χώρου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τον Πράσινο χώρο στην Ελλάδα εκφράζει μόνο το Πράσινο Κίνημα.
Ο κ. Ακρίβος, που επανεξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, στην ομιλία του αναφέρθηκε για τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχει κάνει η παράταξη τα δύο αυτά χρόνια που βρίσκεται στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Χαρακτηριστικά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος αναφέρθηκε στις δράσεις της παράταξης σε σοβαρά θέματα που απασχολούν την περιοχή και ενημέρωσε το ακροατήριο για τις Επερωτήσεις και τα Ψηφίσματα που κατέθεσε η “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έτυχαν της έγκρισης του Σώματος.
Χαρακτηριστικά, ο αρχηγός της παράταξης ανέφερε: Θα προσπαθήσω πολύ συνοπτικά να αναφερθώ σε όσα κατάφερε η περιφερειακή παράταξη του κόμματός μας για την περιοχή της Θεσσαλίας και να αναδειχτεί έτσι ο σπουδαίος ρόλος των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
Άλλωστε, η αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο με τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, την εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενθάρρυνση της παραγωγής και της κατανάλωσης στην πηγή, την επιδίωξη της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την έμφαση στην ποιότητα ζωής, την προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος.
Σε αυτό το πλαίσιο, στις εκλογές εκφράσαμε τους πολίτες που θέλουν να υπερασπιστούν προτάσεις παραγωγικής ανασυγκρότησης και νέα βιώσιμα μοντέλα οικονομίας και διαχείρισης.
Τα μαξιμαλιστικά σχέδια της άγριας ανάπτυξης, που ωφελεί τους λίγους και μετατρέπει τους πολίτες σε πρόσφυγες στον τόπο τους, πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην ορθολογική και αειφορική διαχείριση οικονομικών και φυσικών πόρων όπως οι προστατευόμενες περιοχές.
Από τις πρώτες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου δείξαμε πως θα ασκήσουμε υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Μία στάση που θεωρώ πως έχει εκτιμηθεί από όλους τους συναδέλφους.”

Προηγούμενο άρθρο Τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη