Ειδήσεις

Α. Κολοκύθα: Εργολαβία ασφαλτικών 2.500.000 € με απευθείας ανάθεση


????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο δόθηκαν 2.500.000 € με απευθείας ανάθεση από τον κ. Τσιάκο για ανακατασκευή της ασφάλτου κυρίως στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα χρήματα αυτά ήρθαν για αποκατάσταση ζημιών από τον “Ιανό”. Αντί να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό που χορηγήθηκαν δίνονται για έργο βιτρίνας που καμία ζημιά δεν υπέστη από το νερό που πλημμύρισε την πόλη. Θυμίζουμε ότι το νερό μπήκε στην πόλη λόγω της απόλυτης απραξίας και της βαρύτατης ευθύνης του Δημάρχου που παρά την 9ετή θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης αγνοούσε τι έπρεπε να κάνει, έστω στοιχειωδώς.

Οι κάτοικοι κυρίως των ορεινών χωριών  καθώς και οι αγρότες στον κάμπο διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές ούτε στους οικισμούς ούτε στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Φυσικά και δεν ιδρώνει το αυτί του Δημάρχου.

Πρώτη προτεραιότητά του οι απευθείας αναθέσεις και δεύτερη τα έργα βιτρίνας.
Ως παράταξη δεν θα είχαμε αντίρρηση αν υπάρξει πλεόνασμα από τη χρηματοδότηση, να χρησιμοποιηθεί και για βελτίωση υποδομών, αφού όμως ολοκληρωθούν όλες οι αποκαταστάσεις.

Ο κ. Τσιάκος όμως δεν σκέφτεται ούτε την ουσία, ούτε τη νομιμότητα. Κινείται μονίμως με γνώμονα το ατομικό του συμφέρον. Τα χωριά έχουν λίγους ψήφους ενώ η πόλη πολύ περισσότερες. Ας φωνάζουν λοιπόν όσο θέλουν τα χωριά.

Όσον αφορά τον τρόπο ανάθεσης; διαφανής διαδικασία με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους εργολάβους με μεγάλη έκπτωση ή αδιαφανής απευθείας ανάθεση με μικρή έκπτωση με ότι σημαίνει αυτό;

Πιστεύει κανείς ότι ο δήμαρχος θα έχανε την ευκαιρία για μια ακόμη ανάθεση; πιστεύει επίσης κανείς ότι 13 μήνες μετά τη θεομηνία συνέτρεχαν οι λόγοι για απευθείας ανάθεση και όχι για ανοιχτή πρόσκληση με την ίδια διαδικασία όσον αφορά στην ταχύτητα; Ιδιαίτερα σε  ένα πολύ εύκολο και γρήγορο έργο, όπως είναι η ανακατασκευή ασφάλτου. Ξύνεις την επιφάνεια της υπάρχουσας και ρίχνεις από πάνω νέο τάπητα.

Τι σημαίνει όμως οικονομικά αυτή η επιλογή του;

Η μέση έκπτωση για έργα που αφορούν σε ασφαλτικές εργασίες είναι 55%. Το έργο δόθηκε με έκπτωση 22%. Η διαφορά είναι επιπλέον 800.000 €. Τελικά είναι πολλά τα λεφτά…..

Με ποιο δικαίωμα κ Δήμαρχε επιβαρύνετε το κοινωνικό σύνολο με τόσα πολλά λεφτά; ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα; για ποιο λόγο το κάνετε; γιατί προσπαθείτε να περάσετε ότι δήθεν ήταν διαγωνισμός και όχι ανάθεση;

Όσο και αν προσπαθείτε να θολώσετε τα νερά, ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά.
Δυστυχώς δεν περιμένουμε κάτι άλλο από σας που κινείστε πάντα με γνώμονα το συμφέρον σας, εις βάρος των δημοτών που υποτίθεται ότι εκπροσωπείτε.

Περιμένουμε από τους Δημοτικούς Συμβούλους (μέλη της ομάδας σας και συνεργαζόμενους) να αντιδράσουν επιτέλους. Ας αφήσουν τα μουρμουρίσματα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

 

Γράφει η Άλκηστη Κολοκύθα, δημοτική σύμβουλος Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγόρευση αλιείας πέστροφας και κορέγονου στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την παροχή δωρεάν σίτισης φοιτητών/τριών