Ειδήσεις

Α. Σκόνδρα: Έχουμε σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος


Την  Άνω Κτημένη, Κάτω Κτημένη, Ανάβρα, Ασημοχώρι, Λεοντάρι, Αχλαδιά, Πτελοπούλα, Μέλισσα, Σταυρό, Αγία Παρασκευή και Καρποχώρι επισκέφθηκε η Ασημίνα Σκόνδρα. Η π. Βουλευτής του Νομού μας και υποψήφια με την Ν.Δ., είχε ουσιαστικό διάλογο με τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι την υποδέχθηκαν με θέρμη.

Η κ. Σκόνδρα, μιλώντας όπως πάντα με ειλικρίνεια και εντιμότητα στους συντοπίτες μας, αναφέρθηκε  στα θετικά αποτελέσματα της τετραετούς διακυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και στη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο πρόγραμμα, εάν τον επιστεφτούν εκ νέου οι έλληνες πολίτες.

«Είναι στο χέρι όλων μας να ανανεώσουμε την εντολή στη Ν.Δ. για να συνεχίσει το ελπιδοφόρο έργο που ξεκίνησε στη χώρα. Η σημασία των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι μεγάλη και η ευκαιρία είναι μοναδική. Να πάμε, λοιπόν,  στην κάλπη με αποφασιστική και καλά ζυγισμένη ψήφο».

Και συνέχισε, «Καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές, μιλάμε με στοιχεία, με σοβαρότητα και ευθύνη. Δεν επιδιώκουμε την όξυνση ή την πόλωση. Οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν την 4ετή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την τελευταία 4ετία της ΝΔ, να κρίνουν και να αποφασίσουν. Έχουμε γνώση, σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Ενδεικτικά θα αναφερθώ στις πολιτικέςπρωτοβουλίες που πήραμε για την εργασία, αποδεικνύοντας στην πράξη και πανηγυρικά ποιος τελικά ακολουθεί φιλεργατικές πολιτικές.

Θεσπίσαμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και από ανασφάλιστη εργασία. Αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή, με δικαιοδοσία ψηφιακών ελέγχων και διασταυρώσεων , για να εντοπιστούν οι εργοδότες που δεν δηλώνουν τους εργαζομένους τους. Μετατρέψαμε το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας. Επενδύσαμε πάνω από 1 δις ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζόμενων και ανέργων ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες.

Επιπλέον, ορίστηκε το πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας. Επεκτάθηκαν οι γονικές άδειες και η άδεια μητρότητας σε γυναίκες-ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας και προστατεύουμε τον νέο πατέρα από την απόλυση. Θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση. Και κυρίως, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, από τα 650 στα 780 ευρώ!

Με αυτές τις συνθήκες οραματιζόμαστε μια αγορά εργασίας που τους χωράει όλους, που αμείβει και δεν εκμεταλλεύεται κανέναν. Και για τον σκοπό αυτό θα εργαστούμε σκληρά. Με συνέπεια, με σοβαρότητα και με εντιμότητα.»

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η ομάδα Εθελοντών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον 7ο Ημιμαραθώνιο Βόλου
Επόμενο άρθρο Αρχές του 2024 παραδίδεται όλο το νότιο τμήμα του Ε65