Ειδήσεις

Α. Σκόνδρα: Για αυξήσεις μισθών και φοροελαφρύνσεις το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο


«Όφελος 5 δις ευρώ για τους πολίτες, δηλαδή το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, θεσμοθετεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, διότι προτεραιότητα μας είναι η ευημερία, η ασφάλεια και οι ίσες ευκαιρίες για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.» τόνισε από το βήμα της Βουλής, η κ. Ασημίνα Σκόνδρα, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων, η Βουλευτής ανέφερε:

«Πριν από οτιδήποτε άλλο, ευχαριστώ όλους όσους θαρραλέα, σώζοντας ζωές και περιουσίες,συμμετέχουν, στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε απεριόριστη ευγνωμοσύνη και να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Επί του νομοσχεδίου που συζητάμε, αναρωτιέμαι ενώπιον σας,είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί,για φοροεισπρακτικές πρακτικές και δήθεν αδιαφορία, για το εισόδημα και την οικονομική κατάσταση των πολιτών;

Χρειάζεται παραπανίσιο θράσος, να υποδεικνύεις στον άλλον αυτά, που όχι μόνο δεν εφάρμοσες, αλλά και έκανεςακριβώς τα αντίθετα, αναμασώντας την καραμέλα της δημοσιονομικής εποπτείας και του μνημονίου. Αυτού, του τρίτου μνημονίου που οι ίδιοι προκάλεσαν. Πέρυσι, κύριοι συνάδελφοι, βγήκαμε από την εποπτεία. Δεν ξεκινήσαμε όμως πέρυσι, την πολίτική των φοροελαφρύνσεων, των ενισχύσεων και της κοινωνικής στήριξης.

Τα ανακουφιστικά μέτρα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται διαδοχικά, από την Κυβέρνηση της Ν.Δ, αμέσως μετά την εκλογή της το 2019. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ και καταργήσαμεπάνω από 50 φόρους, που είχε αφήσει προίκα η Κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ,στους φορολογούμενους. Διευθετήσαμε τις 1.000.000 και πλέον εκκρεμότητες στις συντάξεις.  Ο δε πρώην Υπουργός σας, κ. Κατρούγκαλος, είχε αφήσει χιλιάδες συνταξιούχους και ΑΜΕΑ, χωρίς εισόδημα και χωρίς την σύνταξη που δικαιούνταν. Οι άνθρωποι δενμπορούσαν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα. Όσο για τηνφοροκαταιγίδα, που έζησαν οι Έλληνες επί των ημερών σας, είναι βέβαιο ότι δεν θα σβήσει ποτέ από την μνήμη τους.

Σήμερα φέρνετε ως προτάσεις και υποδείξεις, όλα όσα έχουμε ήδη υλοποιήσει εμείς ως Κυβέρνηση, για να στηρίξουμε την διαλυμένη οικονομία, να επαναφέρουμε την χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης και να δώσουμε, ανάσα στην ελληνική κοινωνία.

Παρόλο που το νομοσχέδιο έχει μόνο θετικές προεκτάσεις και αμιγώς κοινωνικό χαρακτήρα, βρήκατε το άρθρο 48 γιατην κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων, για να αντιδράσετε και πάλι. Γιατί δεν θέλετε να γίνεται αντιληπτός, από τους συμπολίτες μας ο άκρατος λαϊκισμός σας, οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι ανεφάρμοστες θεωρίες, που ανακοινώνετε προεκλογικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα πρόγραμμα, που εντέλει το κόστος τουήταν 80 δις. Αποδείχτηκε δηλαδή, για άλλη μια φορά, ο συνειδητός εμπαιγμός των πολιτών. Διότι, ακόμα κι αν εφάρμοζε την φοροεισπρακτική πολιτική που είχε κατά νου, πάλι ήταν αδύνατη η υλοποίησή του. Έτσισυνεχίζετε και πορεύεστε. Χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, χαϊδεύοντας αυτιά και δημαγωγώντας.

Οι συμπολίτες μας όμως, σας κατάλαβαν. Και παρά τις οκταπλάσιες παροχές, που τάζατε προεκλογικά, σε σχέση με το πρόγραμμα της Ν.Δ., εμφατικά επέλεξαν και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη. Μας εμπιστεύθηκαν, γιατίό,τι υποσχεθήκαμε το κάναμε.

Το ίδιο και τώρα, θεσμοθετούμεσχεδόν το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Με έμφαση σε μέτρα για ενίσχυση του εισοδήματος δημοσίων λειτουργών,ένστολών, μελών Δ.Ε.Π.Εστιάζουμεστις οικογένειες με παιδιά, σε συνταξιοδοτικές, μισθολογικές καιφορολογικές διατάξειςκαι στην περεταίρω στήριξη των πολιτών.

Σημειωτέων, αυξήσεις στο δημόσιο γίνονται μετά από 14 χρόνια. Αυξάνεται το αφορολόγητο, για πάνω από 1.300.000 οικογένειες με παιδιά. Μειώνεταιο ΕΝΦΙΑ 10%, για τις ασφαλισμένες οικίες. Απαλλάσσονταιοριστικά από την φαρμακευτική δαπάνη, 200.000 συνταξιούχοι, που λάμβαναν το ΕΚΑΣ. Επεκτείνεταιτο «MarketPass» και συνεχίζεται το «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Επίσης και σε αυτό το νομοσχέδιο, οι νέοι κατέχουν ξεχωριστή θέση, με τον διπλασιασμότου ποσού του προγράμματος «Σπίτι μου» και την ενίσχυση των 150 ευρώ, για συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα, ταξίδια κ.α.

Χαρακτηριστικό της Κυβέρνησής μας, είναι τα γρήγορα αντανακλαστικά. Όπως άμεσα ανταποκριθήκαμε, σε όλες αυτές τις εξωγενείς και δύσκολες κρίσεις των τελευταίων ετών, έτσι και τώρα, ο κ. Χατζηδάκης εντάσσει τριετή απαλλαγή ΕΝΦΙΑ,για πυρόπληκτα κτίρια. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις στις ίδιες περιοχές, έχουν δικαίωμα αναστολής λειτουργίας έως και 3 μήνες, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και επίδομα 534 ευρώ μηνιαίως, για τους εργαζομένους τους.

Τέλος, πιστοί στην προεκλογική μας δέσμευση και διαψεύδοντας πανηγυρικά, τα λεγόμενα της αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης του νερού, θεσμοθετούμε την επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο και την διαχείρισή τους, από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας- Περιβάλλοντος.
Με συνολικό όφελος για τους συμπολίτες μας πάνω από 5 δις ευρώ, ψηφίζουμε το σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών, που αποτελεί μια χειροπιαστή απόδειξη, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πράττει, με γνώμονα την ευημερία, την ασφάλειακαι τις ίσες ευκαιρίες για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Δεν αναλωνόμαστε σε ακατάσχετη παροχολογία και κούφιες υποσχέσεις. Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας μας.»

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας
Επόμενο άρθρο Τροποποίηση Προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας