Ειδήσεις

Α. Σκόνδρα: Σχέδιο τετραετίας για την οικονομία από την Ν.Δ.


Σε Λαμπερό, Μοσχάτο, Πορτίτσα, Καρδιτσομαγούλα, Αστρίτσα, Λεύκη, Ορφανά, Αμπελώνας και Φύλλο περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες η μέχρι πρότινος Βουλευτής μας και υποψήφια με τη Ν.Δ., κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Οι συντοπίτες μας την υποδέχτηκαν με θέρμη αλλά και διάθεση ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου. Όπως είναι γνωστό, η κ. Σκόνδρα είναι πάντα ανοιχτή και θετική στον διάλογο και την συζήτηση με τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες. Οι βουλευτικές της θητείες έχουν χαρακτηριστεί από την εγγύτητα και την αμφίδρομη εμπιστοσύνη που έχει χτίσει με τους συμπολίτες μας.

Στις ερωτήσεις που δέχτηκε για την ακρίβεια και την άνοδο του κόστους ζωής, η κ. Σκόνδρα αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά και στα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η καταπολέμηση της οικονομικής ανισότητας των Ελλήνων, μετά από 10 χρόνια σκληρής οικονομικής ύφεσης, μνημονίων και αυστηρών δημοσιονομικών πολιτικών.

Για το λόγο αυτό, η Κυβέρνηση προέβη σε σημαντικές φοροελαφρύνσεις, με σημείο αναφοράς την κατάργηση 50 φόρων και εισφορών που είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%. Επιπλέον ενίσχυσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με επιδοτήσεις για την αύξηση του κόστους των καυσίμων, της ενέργειας αλλά και της αύξησης των τιμών για τα βασικά αγαθά.

Επίσης, η Ν.Δ. ενίσχυσε τους επαγγελματικούς κλάδους που επηρεάστηκαν, με τους επαγγελματίες τους πρωτογενούς τομέα να λαμβάνουν τις περισσότερες επιμέρους ενισχύσεις, μαζί με τον τουρισμό και την εστίαση. Φυσικά αυτό κρίθηκε απαραίτητο, γιατί η Κυβέρνηση πιστεύει ότι η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή είναι από τους σημαντικότερους παραγωγικούς πυλώνες της χώρας.

Και να τονίσουμε τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού και των συντάξεων που έγιναν την τελευταία διετία.

Για την επόμενη τετραετία, έχουν τεθεί στόχοι για σημαντική αύξηση  μισθών και συντάξεων 25% και πλέον και την περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης.

Οι εκλογές είναι κοντά κι εμείς είμαστε μαζί στον αγώνα αυτό. Σε μια προσπάθεια που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Το στοίχημα είναι να πάμε την Καρδίτσα και την Ελλάδα εκεί που τους αξίζουν. Και μπορούμε να το κερδίσουμε με συνετή ψήφο και εμπιστοσύνη στην Νέα Δημοκρατία και το σχέδιο της για το μέλλον της χώρας μας.»

 

Προηγούμενο άρθρο Η Εξίσωση της ζωής στη σκακιέρα της καθημερινότητας
Επόμενο άρθρο Θάνος Σκάρλος: Η προαγωγή της υγείας και η πρόληψη βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας