Ειδήσεις

Α. Σκόνδρα: Σε καμία κρίση δεν λιγοψυχίσαμε


«Σε καμία κρίση, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έκλεισε τα μάτια, δεν λιγοψύχισε. Με σύνεση και ρεαλισμό, εφάρμοσε πολιτικές, που δεν έθεσαν σε κίνδυνο κανέναν συμπολίτη μας, αλλά ούτε τα δημοσιονομικά της χώρας.» ανέφερε από το βήμα της Βουλής, η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

 Μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα, που οι αδιάλειπτες πυρκαγιές δοκιμάζουν τον κρατικό μηχανισμό και την κοινωνία ολόκληρη.Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν χάνει τον βηματισμό της,παράλληλα προχωρά στην εκπλήρωση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, αλλά και στηνσυνέχισητου κυβερνητικού έργου, που ξεκίνησε 4 χρόνια πριν.

 Η κύρωση των Π.Ν.Π. αποτελεί την συνέχειαδιατάξεων, που εδώ και 3,5 χρόνια, θωρακίζουν την δημόσια υγεία,ενάντια στον COVID-19 και όχι μόνο. Γιατί η πανδημία, ηπιότερα μεν, αλλά συνεχίζεται.

 Είμαστε από τις πρώτες χώρες, που εφάρμοσαν καθολικά μέτρα προστασίας και στήριξαν την κοινωνία απέναντι στις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Ενισχύσαμε ταχύτατα τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, οργανώσαμε μια εμβολιαστική εκστρατεία – πρότυπο, περιθάλψαμε και φροντίσαμε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως αν ήταν ασφαλισμένοι ή όχι.

 Και δεν σταματάμε σε αυτά. Η ανάγκη αναδιαμόρφωσης, βελτίωσης και ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ., που αναδείχθηκε με το ξέσπασμα του κορωνοιού, είναι εκπεφρασμένη και έχει στρατηγικά σχεδιαστεί και δρομολογηθεί η υλοποίησή της.

 Ο Πρωθυπουργός, με κάθε πολιτική του απόφαση, αποδεικνύει την θέση της παράταξης μας, που έχει ως επίκεντρο τον πολίτη και την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, της υγείας και της κοινωνικής συνοχής.

 Σε καμία κρίση, η Κυβέρνηση δεν έκλεισε τα μάτια, δεν λιγοψύχισε. Με σύνεση και ρεαλισμό, εφάρμοσε πολιτικές, που δεν έθεσαν σε κίνδυνο κανέναν συμπολίτη μας, αλλά ούτε τα δημοσιονομικά της χώρας.

 Οι διατάξεις που αφορούσαν την αντιμετώπιση του COVID-19, έρχονταν στη Βουλή, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς οι συνθήκες, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις, διαφοροποιούνταν συνεχώς, ανάλογα με την εξέλιξη και την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

 Συνεπώς, αυτή δεν είναι μια τακτική ολιγωρίας, όπως μας κατηγορεί η αντιπολίτευση. Η συγκεκριμένη μέθοδος, εξυπηρετεί την βέλτιστη νομοθέτηση θεμάτων. Έτσι λειτούργησε το σύστημα κατά την έξαρση της πανδημίας, έτσι και τώρα. Γιατί, όπως καλά ξέρουμε, συνταγή που πετυχαίνει, δεν αλλάζει!

 Σχετικά με την ενίσχυση και στελέχωσητων πληρωμάτων ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β., αλλά και Κέντρων Υγείαςκαι Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, δεν χρειάζεται να πω πολλά.

 Πρόσφατα γίναμε όλοι μάρτυρες των εξαιρετικά αυξημένων απαιτήσεων που δημιούργησε η πολύχρονη υποστελέχωση της υπηρεσίας. Τα οργανικά κενά, σε συνδυασμό με την αύξηση των επισκεπτών, κατά την θερινή περίοδο, υπερκέρασαν τις δυνατότητές της, ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες.

 Για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά, στο άμεσο μέλλον, τέτοια περιστατικά, αποφασίστηκε η αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων, ως συμπληρωματικών πληρωμάτων ασθενοφόρων, μέχρι τις 31/12/2023,ώσπου να ολοκληρωθεί η fasttrackδιαδικασία πρόσληψης, των 250 οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρου, που ήδη έχει προκηρυχθεί.

Στην αντιπολίτευση, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να αντιδράτε και να διαφωνείτε, γιατί θεωρείτε ότι αυτόν μόνο τον ρόλο εξυπηρετείτε. Αλλά εκτός από αυτό το δικαίωμα, έχετε την θεσμική υποχρέωση να αιτιολογείτε τους μύδρους, που κάθε φορά εξαπολύετε.

Ξέρετε, αγαπητοί συνάδελφοι, το πεδίο διαλόγου δεν είναι γόνιμο, μόνο όταν είναι πεδίο αντιλόγου. Η ουσία της Δημοκρατίας βρίσκεται στα επιχειρήματα, στο ρεαλισμό, στην δράση και την συναίνεση. Χωρίς αυτά ο πολιτικός λόγος, μένει κούφιος και κενός ουσίας, καμία χρησιμότητα για την πραγματικότητα.

Έχετε εθιστεί να αντιστέκεστε σε οτιδήποτε καινοτόμο, προοδευτικό και «έξω από το κουτί», χωρίς ν’ αφουγκράζεστε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Κόντρα στην εμμονική σας συνήθεια, να εντοπίζετε έναν δράκο σε καθετί, εμείς προχωρούμε σε συνεχείς μεταρρυθμίσεις, για την βελτίωση της καθημερινότητας, μακριά από τις μικροπολιτικές και περιχαρακωμένες αντιρρήσεις, που υψώνετε μονότονα.

Έξω ο κόσμος καίγεται, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εμείς εδώ, πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά και ταυτόχροναπροβλήματα. Επιτυγχάνουμε, όχι μόνο να τα προσπερνάμε, αλλά και να λειτουργούμε ως μοντέλο διαχείρισης διεθνώς.

Πείτε μας ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά, αν δεν είναι όλα αυτά δείγματα, ότι πράττουμε ορθά και προς την σωστή κατεύθυνση, τότε ποια είναι; Ρητορική η ερώτηση βέβαια! Είμαστε σε αναμονή των προτάσεων σας, που θα είναι καλύτερες από τις δικές μας… Περιμένουμε τέσσερα χρόνια τώρα!

Προηγούμενο άρθρο Νέοι αγρότες: Η νέα κατανομή πόρων στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλευρό των αμυγδαλοπαραγωγών