Ειδήσεις

Α. Σκόνδρα: Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τις καταστροφές της Θεσσαλίας για κομματικό όφελος


Η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα εργασιακά, έλαβε το λόγο και τοποθετήθηκε απέναντι σε σύσσωμη την αντιπολίτευση, για όσα ανέφεραν, σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Από το βήμα της Βουλής, απάντησε με ευθύτητα και αμεσότητα, καυτηριάζοντας το λαϊκισμό, την υποκρισία, αλλά και τις ανακρίβειες που ακούστηκαν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Εκλέγομαι στην Καρδίτσα, που επλήγη πρωτοφανώς από την πρόσφατη θεομηνία. Ξέρω με λεπτομέρειες τι συνέβη και απορώ, πως δεν έχετε ακόμα αναζητήσει την αλήθεια. Αναπαράγετε ψευδείς ειδήσεις και λαϊκίζετε, ενώ για μια ακόμα φορά δεν έχετε συλλάβει, ούτε την σφοδρότητα του φαινομένου, ούτε το μέγεθος της καταστροφής.

Και αν τα έχετε αντιληφθεί, ως συνήθως, δεν προτείνετε τίποτα.

Όχι, κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, η Θεσσαλία δεν είναι τελειωμένη, όπως μοιρολατρικά ακούστηκε σ’ αυτή την αίθουσα σήμερα. Η Καρδίτσα πέρασε έναν ΙΑΝΟ, που παραλίγο να καταστραφεί όλη η πόλη. Ήμουν εκεί και τα έζησα. Όμως με το ενδιαφέρον και την αρωγή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της γρήγορα.

Έτσι και τώρα, που τα μεγέθη είναι πολλαπλάσια και η καταστροφή ανυπολόγιστη, έχουμε ξανά στο πλάι μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την Ευρώπη. Για να ξαναφτιάξουμε ό,τι καταστράφηκε και ακόμα καλύτερο.

Λέτε στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, γενικότητες, ότι δεν θα συνέβαιναν οι καταστροφές, αν είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα, χωρίς να αναφέρεστε συγκεκριμένα.Εκείνα τα έργα που θα μπορούσαν ν’ αναχαιτίσουν τις τεράστιες ποσότητες νερού, θα ήταν τα φράγματα στα ορεινά, τα φράγματα Συκιάς, Μεσοχώρας, Μουζακίου και Πύλης. Τα έργα δηλαδή του Αχελώου.

Όταν όμως ο κ. Φάμελλος, που σήμερα μας μιλάει για αντιπλημμυρικά και για ευθύνες, τότε, ως αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισκέφθηκε την Καρδίτσα και τέθηκε το ζήτημα των έργων αυτών, είχε πει επί λέξη: «Ξεχάστε τα έργα του Αχελώου». Αν λοιπόν αυτά που λέτε σήμερα, δεν είναι λαϊκισμός και υποκρισία, τότε τί είναι; Και είναι ανεπίτρεπτο να λαϊκίζετε, εκμεταλλευόμενοι τις καταστροφές της περιοχής μας και τις δυσκολίες που περνούν οι συμπολίτες μου.

Αλλά, έτσι κάνατε και στον ΙΑΝΟ και στην συνέχειαδεν ψηφίσατε ούτε τα μέτρα στήριξης για τους Καρδιτσιωτές που επλήγησαν!

Επειδή όμως δεν θέλω ν’ αδικώ κανέναν και ίσως το ενδιαφέρον σας είναι πραγματικό,  τότε σημαίνει ότι θα έχετε αλλάξει και γνώμη για τα έργα του Αχελώου. Ελάτε λοιπόν να συμφωνήσουμε όλοι μαζί και να προχωρήσουμε σε ριζικές λύσεις για μεγάλα αντιπλημμυρικά, που θα αποτρέπουν, από εδώ και στο εξής, φαινόμενα και καταστάσεις, τέτοιες που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες στην Καρδίτσα και ολόκληρη την Θεσσαλία.»

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Όχι στην παρωδία της τηλε-εκπαίδευσης - τηλε-διάλυσης
Επόμενο άρθρο Θερμή υποδοχή στις Τοπικές Κοινότητες για τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο