Ειδήσεις

Α. Βασιλάκος: Η τραγική εξόντωση των αστικών δέντρων στο Μουζάκι


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Με ανησυχία, απογοήτευση, θλίψη αλλά και αγανάκτηση παρακολουθούμε και καταγράφουμε δύο και πλέον χρόνια, το γεγονός της εξόντωσης του θεραπευτικού αείλανθου στην «Ηπείρου», των ιστορικών και αιωνόβιων πλατάνων στα «Καλαντζέϊκα» και στο «Παλιοπήγαδο», την κατακρεουργημένη Καρυδιά στην «Παρθενώνος», και τις ακρωτηριασμένες «Φλαμουριές και Μουριές» στην Πυθαγόρα, στον Άγιο Θεόδωρο στα πεζοδρόμια του συνοικισμού Σεισμοπλήκτων κ.ά.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε ποιός και με ποιά κριτήρια δίνει τις εντολές, πως μεθοδεύεται και πως υλοποιείται το «οικολογικό έγκλημα», χωρίς την προαπαιτούμενη Άδεια κοπής δέντρου,την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την αιτιολογημένη τεχνική έκθεση, το τοπογραφικό, την έγκριση εισήγησης αρμόδιας υπηρεσίας, την παρουσία υπεύθυνου επιστήμονα, την έγκριση εργασίας μικρής κλίμακας κ.α.

Στο Μουζάκιαπ ότι φαίνεται όλα γίνονται με ιδιωτικά και δημοτικά συνεργείαπέρα από κάθε έννοια κοινής λογικής, περιβαλλοντικής ευθύνης και συνείδησης ανεξέλεγκτα, αυθαίρετα, ανέλεγκτα και ατιμώρητα με αλυσοπρίονα, τρυπάνια, ζιζανιοκτόνα κ.α. κατ εντολή, παρουσία και επίβλεψη του ορισμένου διά νόμου προέδρου Κοινότητας Μουζακίου,συνεπικουρούμενου ενίοτε και από Αντιδημάρχους του Δήμου Μουζακίου!

Δυστυχώςοι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής είναι μνημείο αξιακής παρακμής και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθ ότι, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τις ευθύνες τουςδεν χορηγούν στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, δεν γνωρίζουν αν η οδός Ηπείρου είναι εντός οικισμού!επικαλούνται τυχόν περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων! το έκτακτο! κ.α. ανεκδιήγητα, επιβεβαιώνοντας τις αυθαίρετες, βάναυσες, επιβλαβείς και μη νόμιμεςεπεμβάσεις τους στα αστικά δέντρα του αμιαντούχουΣυνοικισμού Σεισμοπλήκτων.

Απευθυνόμαστε ανοιχτά πλέον στις Αρχές και στην Κοινωνία και ζητάμε να σταθούν απέναντι σ αυτή τη βαρβαρότητα,  διασφαλίζοντας τη φιλική συνύπαρξη μεταξύ των δέντρων, των αστικών υποδομών και των ανθρώπων, καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές και επιβάλλοντας έλεγχο, καταλογισμό ευθυνών και ζημίας με τηνοφειλόμενη περιβαλλοντική αποκατάσταση.

«Προσδοκούμε στη βοήθεια των Πολιτών για μια πόλη εμπνευσμένη…. από Δέντρα!».-

 

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Εποικοδομητική συνάντηση Δήμου Σοφάδων και ΑΝΚΑ
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας