Ειδήσεις

ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του


          Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη σταθερή και αταλάντευτη Αλληλεγγύη της στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

        Για ένα μήνα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία ακόμα μια σελίδα στην ιστορία του μεσανατολικού ζητήματος να γράφεται με αίμα. Ακόμα μια φορά βλέπουμε το κράτος, του Ισραήλ, να λειτουργεί ως κοινή τρομοκρατική οργάνωση κλιμακώνοντας τις μαζικές δολοφονίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.

       Εδώ και 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης βρίσκεται κάτω από το ζυγό της δολοφονικής Ισραηλινής κατοχής που γίνεται με τις πλάτες ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. 

       Η παράνομη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ εδώ και χρόνια, η διαρκής εξόντωση αμάχων, ο εξευτελισμός που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν διαρκές έγκλημα.

      Ο λαός της Παλαιστίνης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα και τη ζωή του απέναντι στη ξένη κατοχή όπως αυτός μπορεί, επίσης να διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

       Απαιτούμε άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά εδάφη.

       Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

      Καταγγέλλουμε τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής. Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

      Δεν έχει κανένα δικαίωμα η ελληνική κυβέρνηση να εκθέτει το λαό μας στους άμεσους, τεράστιους κινδύνους που συνεπάγεται η συμμετοχή και στήριξη στο κράτος του Ισραήλ μακρύ χέρι του Αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού σε βάρος και στην υποταγή των λαών της περιοχής.

     Να τερματιστεί η ισραηλινή επιθετικότητα και η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

      Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

      Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις.

      Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

     ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους και επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων   προσφύγων στις εστίες τους.

  

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ακολουθία του Εσπερινού στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ Τ.Κ. Νέου Ικονίου