Ειδήσεις

ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας: Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών της Καρδίτσας


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας εκφράζει τη πλήρη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στον αγώνα και στα αιτήματα των αγροτών της Καρδίτσας και όχι μόνο που διεκδικούν την ενίσχυση και υποστήριξη της παραγωγής και του εισοδήματός τους.

Στηρίζουμε τις μορφές αγώνα (μπλόκο στον κόμβο ΔΕΛΤΑ-Ε65 της Καρδίτσας) και τις παρεμβάσεις που επιλέγουν κάθε φορά, αποφασίζοντας συλλογικά μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και τις γενικές συνελεύσεις του μπλόκου.

Ο αγώνας των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας, όλων των εργαζομένων, μιας και η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινός. Κυβέρνηση και Ε.Ε. φορτώνουν στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και την ίδια ώρα δίνει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους βιομήχανους, τους «μεγαλοτσιφλικάδες», στα μονοπώλια αυγαταίνοντας έτσι τα κέρδη τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες. Στο πλευρό της μαχόμενης αγροτιάς έχουν αντικειμενικό συμφέρον να βρεθούν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, καθώς ο αγώνας αυτός μας αφορά άμεσα, αφού σχετίζεται με την εξασφάλιση επαρκών, φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, έχουμε κοινά προβλήματα, συμφέροντα και αιτήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Αίρονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Ε65
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Μυρίνης