Ειδήσεις

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Ιουλίου


Το Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενισχύει δυναμικά την πανελλήνια κατακραυγή εργαζομένων, γονέων και μαθητών απέναντι στην επικείμενη ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση μέσω της Υπουργού κ. Κεραμέως.

Το αντιεκπαιδευτικό τσουνάμι των τελευταίων μηνών είναι πρωτοφανές σε σφοδρότητα και οξύτητα. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και μέσα στο κατακαλόκαιρο, επελαύνει εξαιρετικά επιθετικά σε όλα τα μέτωπα. Το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο αλλάζει ριζικά το τοπίο της εκπαίδευσης.

Το νέο νομοσχέδιο που φέρνει τον τίτλο «αναβάθμιση του σχολείου» έρχεταινα συμπληρώσει και να κλιμακώσει τις αντιεκπαιδευτικές τομές που ξεκίνησε η κυβέρνηση με τον ν.4962/2020, που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τον νόμο για την Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση, τις αντιδραστικές αλλαγές στα ΑΕΙ, την επιβολή της  «Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής», που τώρα εφαρμόζεται για πρώτη φορά, και πλήθος άλλων μέτρων.

Τα μέτρα που έρχονται τώρα για ψήφιση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα αποτελούν πάγια απαίτηση της ΕΕ και μόνιμες ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ. Τα τελευταία 30 χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες επιβολής τέτοιων μέτρων, από τον Αρσένη και τη Διαμαντοπούλου ως τον Αρβανιτόπουλο και τον Γαβρόγλου, οι οποίες συνάντησαν την ισχυρή αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος.

Διεκδικούμε:

  • Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά!
  • Ουσιαστική και πραγματική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς! Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!
  • Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών!
  • Δημόσιο Σχολείο με δημοκρατικά δικαιώματα στους Συλλόγους Διδασκόντων! Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!

 

Μπροστά σε αυτό το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε και καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 08:00 το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουλίου μπροστά στην Alphabank..

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Άμεση επέμβαση του ΕΛΓΑ ζητά η ΔΟΒ για τις περιοχές όπου καλλιεργείται βαμβάκι και επλήγησαν