Ειδήσεις

Αφήνουμε την όψιμη δημοσιότητα σε αυτούς που την επιζητούν και τη χρειάζονται


Χαιρόμαστε πραγματικά για το γεγονός πως ενεργοποιήθηκαν ορισμένοι για το Σχολείο του Ανθηρού αμέσως μετά τη δημοσίευση της επιστολής του γονέα κ. Καρακώστα.

Λυπούμαστε ωστόσο για την αντικειμενική παραδοχή πως η παρουσία τους στα δημόσια πράγματα παραμένει επιφανειακή και προσχηματική, ακολουθώντας μάλιστα μικροπολιτικές πρακτικές εις βάρος της τοπικής σχολικής κοινότητας.

Κι αυτό γιατί, στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να αποκομίσουν πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη, προσπαθούν να περάσουν ως “τεράστια επιτυχία” το γεγονός πως τους ενημέρωσε ο αρμόδιος Διευθυντής ότι το σχολείο θα ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα, δηλαδή, πολύ απλά όταν και λήγει η αναρρωτική άδεια της δασκάλας.

Σημειωτέον δε πως πολλές ώρες νωρίτερα είχαν προηγηθεί αντίστοιχες κινήσεις από εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Αργότερα, κατά την προσφιλή τους τακτική, κάποιοι άλλοι τους αντέγραψαν (όπως πάντα) και ο νοώννοείτω…

Εμείς από την πλευρά μας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα με Α.Π. 215/28-01-2022.

Δεν τη δημοσιεύσαμε το προηγούμενο διάστημα, ούτε προβάλαμε κάθε πρωτοβουλία που λάβαμε, γιατί σεβόμαστε την αγωνία των γονιών και γιατί έχουμε μάθει να ενεργούμε με τη δέουσα υπευθυνότητα.

Αφήνουμε την όψιμη δημοσιότητα σε αυτούς που την επιζητούν και τη χρειάζονται.

Εμάς μας αρκεί πως οι γονείς ξέρουν τί έχουμε κάνει, αναγνωρίζουν τις διαρκείς προσπάθειες και το επισημαίνουν μάλιστα δημόσια, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από την επιστολή του κ. Καρακώστα (παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα).

Σε κάθε περίπτωση, είναι θλιβερό κάποιοι να επιχειρούν να κάνουν πολιτική αντιπαράθεση στην “πλάτη” μαθητών και γονέων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση στο ερχόμενο Δ.Σ. για όλες τις ενέργειες, τις πιέσεις, τις παραστάσεις, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Περιττό φυσικά να αναφερθεί πως, έτσι κι αλλιώς, όλες αυτές οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε απόλυτη γνώση της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μεταξύ των μελών της Σχολικής Επιτροπής.

Αλλά είπαμε. Προέχει για κάποιους η εξόφθαλμη ανάγκη να “πείσουν πως κάτι κάνουν”.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Της Διοικούσας Δημοτικής Παράταξης Αργιθέα νέα εποχή

 

Προηγούμενο άρθρο Οι Εκπτώσεις Συνεχίζονται!! Όλο και φθηνότερα στο Fashion City Outlet
Επόμενο άρθρο Εποικοδομητική συνάντηση Δήμου Σοφάδων και ΑΝΚΑ