Ειδήσεις

Αυτοψία Κ. Αγοραστού στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Δέλτα – Παλαμά


Αυτοψία στο έργο της κατασκευής του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακκελαρίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του οδικού τμήματος από το Δέλτα Καρδίτσας μέχρι τον κόμβο Γοργοβιτών. Μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 80% του έργου, έχουν κατασκευαστεί τα επτά από τα συνολικά εννιά χιλιόμετρα της νέας οδού και ολοκληρώθηκε το παράπλευρο δίκτυο μήκος 11 χλμ. Απομένουν ακόμη να υλοποιηθούν οι εργασίες κατασκευής νέου κόμβου στην  είσοδο του οικισμού του Παλαμά, τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθημερινά παράγει και δημιουργεί. Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η κατασκευή του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά, μήκους 9,2 χιλιομέτρων, με 11 χιλιόμετρα παράπλευρων οδών. Πρόκειται για έναν οδικό άξονα ο οποίος αναμένεται να εξυπηρετήσει την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων στον άξονα Καρδίτσα, Παλαμά, Φαρκαδόνα, Τρίκαλα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Ολοκληρώνουμε τους οδικούς άξονες γιατί η ανάπτυξη είναι και θέμα υποδομών. Χρειάζονται υποδομές και συνεργασίες. Και αυτό είναι ένα έργο που σώζει ανθρώπινες ζωές, προστατεύει ανθρώπινες περιουσίες, δίνει τη δυνατότητα της ασφαλούς μετακίνησης των ανθρώπων και της διακίνησης των εμπορευμάτων. Ευχαριστώ τις τεχνικές μας υπηρεσίες που παρακολουθούν από καθημερινά το έργο , ώστε να το αποδώσουν σύντομα σε χρήση» προθέτει ο Περιφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθρο Επαναλειτουργεί ο Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου με νέους όρους
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Παρασκευή 23 Ιουλίου