Ειδήσεις

Αυτοψία στα χωριά της Ιεράς μας Μητροπόλεως


Η τοπική μας Εκκλησία και ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες βρέθηκε στα χωριά μας, ώστε να δει το μέγεθος της καταστροφής και να παράσχει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στους πληγέντες αδελφούς μας.

Συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως πραγματοποίησαν αυτοψία στα χωριά της Μητροπολιτικής του Περιφερείας, ώστε στο επόμενο διάστημα να συντονιστούν για να παράσχουν τα απαραίτητα και αναγκαία.

Δόθηκε εντολή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας αμέσως να ετοιμασθεί χώρος φιλοξενίας 40 ατόμων στο Γηροκομείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και τα Σπίτια Αγάπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Ήδη προσφέρονται 2000 και πλέον μερίδες φαγητό καθημερινά.

Παράλληλα, επισκέφθηκε όλες τις δομές, όπου φιλοξενούνται διασωθέντες αδελφοί μας.

Το μεγαλύτερο μέρος της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας επλήγη και οι άνθρωποι χάσανε τα πάντα. Γι’ αυτό και με ανακοίνωση της Ιεράς μας Μητροπόλεως συγκεντρώνονται τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης στους Ιερούς μας Ναούς για να διατίθενται στο επόμενο διάστημα στους αδελφούς μας.

 

Προηγούμενο άρθρο 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 νοικοκυριά των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Από 8 π.μ. έως 3 μ.μ. αύριο Σάββατο η παραλαβή αιτήσεων για εκτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις σε Λάρισα-Μαγνησία- Τρίκαλα-Καρδίτσα