Ειδήσεις

Αυτοψία στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού από τον κ. Χρ. Τριαντόπουλο


Το δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού επισκέφθηκε την Παρασκευή 7/5 ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με σκοπό να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία των εργασιών προσωρινής αποκατάστασης και την διαθεσιμότητα του αρδευτικού νερού στις εξυπηρετούμενες περιοχές των 120.000 στρεμμάτων του Οργανισμού. Η επίσκεψη του Γ.Γ. συνέπεσε με την πρεμιέρα της άρδευσης Δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, γεγονός που έδωσε τέλος στην έκδηλη αγωνία των παραγωγών όλο το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με την δυνατότητα παροχής αρδευτικού ύδατος στα αγροτεμάχιά τους την φετινή χρονιά. Σημειώνεται ότι από τις καταστροφικές συνέπειες του «Ιανού» τα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής και κυρίως του Ταυρωπού, δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα που δημιούργησε αδυναμία άρδευσης σε έκταση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων. Πρόσφατα η Κυβέρνηση προχώρησε στην παροχή οικονομικής βοήθειας στους ΤΟΕΒ του Νομού που επλήγησαν, λαμβάνοντας υπόψη τις εγκεκριμένες μελέτες αποκατάστασης των ζημιών που υπέβαλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τον κ. Τριαντόπουλο υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα σημεία παρέμβασης, τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη, καθώς και την πορεία της άρδευσης κατά την έναρξή της. Είχαν την ευκαιρία μάλιστα να επισκεφθούν καταληκτικές περιοχές του δικτύου, στις οποίες μέχρι πρόσφατα φαινόταν αδύνατη η παροχή αρδευτικού νερού. Η πρώτη μέρα της άρδευσης κύλισε ομαλά σε όλες τις περιοχές δεδομένων των συνθηκών και τις επόμενες ημέρες η παροχή θα βαίνει αυξανόμενη.

Ο κ. Τριαντόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκτεταμένη και ταχύτατη πορεία των αποκαταστάσεων, αλλά κυρίως για την εικόνα της άρδευσης στις μέχρι πρότινος προβληματικές περιοχές. Διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού για το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού,για την απρόσκοπτη συνέχιση των αγροτικών δραστηριοτήτων και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Παράλληλα ευχήθηκε μια καλή παραγωγική χρονιά σε όλους τους παραγωγούς του δικτύου.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Α. Μαρκινός ευχαρίστησε τον Γ.Γ. για την έμπρακτη στήριξη και συνδρομή της Ελληνικής Κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Επεσήμανε ότι η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα και οι τακτικές επισκέψεις του Γ.Γ., συνετέλεσαν ώστε ο συντονισμός των ενεργειών να γίνει με υποδειγματικό τρόπο, για να υπάρξει τελικά αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο τόνισε ότι οι αποκαταστάσεις που έγιναν αφορούν προσωρινές παρεμβάσεις που λύνουν το πρόβλημα για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς οριστική λύση θα δοθεί, με την κατασκευή του νέου κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα, για το οποίο οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Προηγούμενο άρθρο Υψώθηκε η προεπαναστατική σημαία των Αγράφων στην ιστορική τοποθεσία Στεφάνι
Επόμενο άρθρο Δυο συλλήψεις στους Σοφάδες για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών