Ειδήσεις

Αγιασμός στο σπίτι Αγάπης Αγναντερού


Δεν θα σταματήσουμε μέχρι  να τακτοποιηθεί και ο τελευταίος πλημμυροπαθής δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ Τιμόθεος, από το Σπίτι Αγάπης Αγναντερού.
     «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στο πρόσωπο του ιερέως σας, εκφράζω την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Μητροπόλεως μας προς όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά. Στα δύσκολα γίνατε όλοι μια γροθιά, για τον πλησίον σας. Δεν αφήσατε μόνον του τον ιερέα σας αλλά τον πλαισιώσατε και δόξα τω Θεώ, δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν το Αγναντερό δεχόταν τον ανυπολόγιστο όγκο νερού!»
Και ρώτησε κάποιος εκείνες τις ημέρες, γιατί ενοχλήθηκε από την παρουσία μας:
     «που είναι η εκκλησία;»
     μα που να είναι η εκκλησία στις λάσπες, γιατί ακόμη δεν είχαν στεγνώσει τα ράσα των παπάδων μας.
     «Που είναι η εκκλησία;»

Όταν μετέφεραν τους ιερείς  μας τα ελικόπτερα τελευταίους από τα χωριά τους!
Εκεί λοιπόν ήταν η Εκκλησία, εκεί που ήταν και οι Χριστιανοί, μέσα στα νερά, στις λάσπες, στην απόγνωση, στην θλίψη και στην απελπισία. Βρίσκονταν πάνω  στα τρακτέρ για να σώσουν  τους ανθρώπους, πάνω από τα καζάνια για να ετοιμάσει το φαγητό με αξιοπρέπεια.
Όταν τελείωναν όμως όλα αυτά συνέχιζαν τα μεσάνυχτα να μεταφέρουν τρόφιμα,  ρούχα, κρεβάτια, ψυγεία,  κουζίνες και ό,τι άλλο χρειάζονταν πρώτα σε αυτούς που τα είχαν ανάγκη.
Και ρωτάει ο άλλος:
     «πόσα έδωσε η Εκκλησία;»
     «τι κάνει η εκκλησία;»
     Η εκκλησία έκανε, κάνει και θα κάνει αυτό που έχει αναλάβει και αυτό το έργο δεν φαίνεται  μέσα από τις τηλεοράσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γίνεται όμως  σαφές έμπρακτα! Παράδειγμα και απόδειξη αποτελούν οι 3000 μερίδες φαγητού ημερησίως από τις οποίες οι 2000 μερίδες ετοιμάζονταν εδώ στο Αγναντερό για όποιον ζητούσε φαγητό! Αλλά και φαγητό για τα παιδιά στα σχολεία που δεν κατάφεραν να μπούνε στο Πρόγραμμα  σίτισης του Υπουργείου. Και ακόμη και σήμερα μαγειρεύουμε για τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας που δεν έχουν τακτοποιηθεί στα σπίτια τους και φυσικά  δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε μέχρι να τακτοποιηθεί και ο τελευταίος άνθρωπος στο σπίτι του.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευλογημένες εορτές.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες τίμησαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, Σεραφείμ Τίκα και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό, Νικόλαο Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Συμβουλές για την αποφυγή περιστατικών κλοπών, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων