Ειδήσεις

Αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για αυξήσεις σε μισθούς και εισόδημα


Ήδη συμπληρώθηκαν 2 έτη από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 25.000 συνανθρώπων μας, ενώ  πολύ μεγαλύτερες είναι οι επιπτώσεις στη νοσηρότητα και τη θνητότητα από τις υπόλοιπες παθήσεις.

«Αναγνώριση της προσφοράς» μας παραμένει η μη ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η πρόταση για περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα, οι σχεδιαζόμενες απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στη δημόσια υγεία με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και η αξιοποίηση του εμβολιασμού, από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σε εργαλείο εκβιασμών και ανατροπής εργασιακών σχέσεων.

Η επιδημία αξιοποιείται για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με κερδισμένους τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, μεγάλων διαγνωστικών κέντρων, φαρμακευτικών και ασφαλιστικών εταιρειών.

Ταυτόχρονα, μια άλλη «επιδημία» – της ακρίβειας και της φοροληστείας – «χτυπάει την πόρτα» κάθε λαϊκής οικογένειας.

Οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (και των επιχειρηματικών κερδών) συμβαδίζουν με την απελπισία και την αγανάκτησηπου  νιώθει κάθε λαϊκή οικογένεια με τα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη.

Αντί για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μαζί νέες φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό δεν «περισσεύει» ούτε ένα ευρώ για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, στις συντάξεις και στα επιδόματα ανεργίας.

Η οικονομία δεν “αντέχει” την κατάργηση του ΦΠΑ, αλλά “αντέχει” να δίνονται 11 δις επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους και περισσότερα από 4 δις για στρατιωτικές επεμβάσεις και εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.Πόσο μάλλον που τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για των έλεγχο των πηγών και των αγωγών της ενέργειας, εξαιτίας των ανταγωνισμών των ΝΑΤΟ-ΕΕ με Ρωσία-Κίνα, τον πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά όλοι οι λαοί.

Οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «απελευθέρωση» του τομέα Ενέργειας, την πλήρη «απολιγνιτοποίηση» και τη δήθεν «πράσινη ανάπτυξη», που υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις, ενώ παράλληλα τις τιμές στα καύσιμα επιβαρύνει η υπέρογκη κρατική φορολογία ενώ οι πετρελαϊκοί και εφοπλιστικοί όμιλοι «απολαμβάνουν» πληθώρα φοροαπαλλαγών.

Η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας

Δεν τη χαραμίζουμε σε εφήμερες δεξιότητες

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να στηρίξει ουσιαστικά τη δουλειά των εκπαιδευτικών στην τάξη και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, επιμένει να επιβάλει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ενώ διατηρεί άθικτο και αξιοποιεί στο ακέραιο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Ειδικά στο ζήτημα της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης», η κυβέρνηση έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, αλλά οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν ότι μπορούν να τσαλακώσουν οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή που επιβάλλεται στα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι απέναντι μας έχουμε κυρίως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που τα συμφέροντα τους υπηρετεί η πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζει τα δικαιώματα μας. Με αυτό τον εχθρό χρειάζεται να συγκρουστούμε, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Στηρίζουμε και Συμμετέχουμε:

  • Στην Κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και για απεμπλοκή της Ελλάδας, τη Δευτέρα 28-2-22, στις 6μμ, στην Κεντρική Πλατεία
  • Στην Πανθεσσαλική δράση για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας, την Τετάρτη 2/3/22, Στάση Εργασίας στο Δημόσιο 12μ-3μμ, Συγκέντρωση στη 1μμ, στην Κεντρική Πλατεία
  • Στην Κινητοποίηση για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία, για αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση φόρων στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την Πέμπτη 3/3/22, στις 6.30μμ, στην Κεντρική Πλατεία

 

 

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για την Ημέρα της Γυναίκας