Ειδήσεις

Αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας, και του λαϊκού εισοδήματος


Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους ανέργους που βλέπουν κάθε μέρα το εισόδημα τους να εξανεμίζεται από την ακρίβεια στα βασικά είδη ανάγκης.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους αγρότες, που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωσή τους, προκειμένου  να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και την επόμενη χρονιά, ώστε να έχουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στο τραπέζι μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων που βλέπουν τα χρέη τους να εκτοξεύονται συνεχώς και τον τζίρο τους να μειώνεται μέρα με τη μέρα.

Απευθύνουμε κάλεσμα στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και στη νεολαία της περιοχής μας, σε κάθε μαζικό φορέα για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που βαδίζει στον δρόμο που έστρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και της Ε.Ε., που μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Που μας έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια με ξεζουμισμένο εισόδημα και μας άφησαν ανοχύρωτους μέσα στην πανδημία.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους του «Διόνυσου» που έχασαν τη δουλειά τους αφού το οινοποιείο οδηγήθηκε σε κλείσιμο ενώ στους περισσότερους οφείλονται χιλιάδες ευρώ δεδουλευμένων και αποζημιώσεων από το κλείσιμο ακόμα της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών», όπως και σε δεκάδες άλλους πρώην εργαζόμενούς της.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πλημμυροπαθείς του νομού μας που ακόμα μετράνε τις πληγές τους από τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού και καρδιοχτυπούν σε κάθε νεροποντή αφού τα αντιπλημμυρικά έργα παραμένουν ανύπαρκτα.

Στις 26 Φλεβάρη 2022 συμπληρώνονται δύο χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους 23.000 νεκρούς, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες.

Το νοσοκομείο στο νομό μας και ακόμα περισσότερο τα Κέντρα Υγείας που αφορούν χιλιάδες ανθρώπους της υπαίθρου, στενάζουν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμούς. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και στα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Δεν ανεχόμαστε το 2022, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση ή να καίγονται άνθρωποι ζωντανοί επειδή προσπαθούν να ζεσταθούν με κάθε τρόπο.

Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν οικογένειες που, λόγω της ακρίβειας και των πετσοκομμένου εισοδήματος, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση.

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

Δεν ανεχόμαστε οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο μισθό ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας.

Διεκδικούμε:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600 € για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόληση
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων του οινοποιείου «Διόνυσος» και να λάβουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους όπως και συνολικά οι απολυμένοι της πρώην Ένωσης να λάβουν άμεσα τα χρωστούμενα από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα με εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου θωράκισης του νομού με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες στο 100% της ζημιάς.

Απαιτούμε:

  • Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών που αφορούν την επιβίωσή τους.
  • Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων της πόλης που αγκομαχούν κάτω από την πίεση των χρεών και της φοροεπιδρομής.

 

Κάλεσμα του σωματείου εμποροϋπαλλήλων για την κινητοποίηση την Πέμπτη στις 6.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη και του Αστυνομικού Ακόλουθου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κοπή βασιλόπιτας της Διευθύνσεως Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως Νομού Καρδίτσης