Ειδήσεις

Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων: Αντιδρούμε κατά της απόφασης αποζημίωσης στο 55% από τις καταστροφές του Ιανού


Το μεγάλο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε μετά τις καταστροφικές για το νομό μας πλημμύρες του «Ιανού» ανέδειξε τη λαϊκή απαίτηση για 100% αποζημίωση τόσο σε πληγείσες επιχειρήσεις όσο και σε κατοικίες.

Η απόφαση λοιπόν της Κυβέρνησης για αποζημίωση στο 55% των ζημιών μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την καταστροφή.

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων αλλά και κάθε άλλη παρέμβαση (αντισεισμική, αντιπυρική) που στοχεύει στην προστασία της ζωής μας αλλά και των περιουσιών μας είναι ευθύνη τόσο της Κεντρικής Διοίκησης όσο και της Τοπικής Διοίκησης (Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, Δημοτικές Αρχές).

Μην πετάτε λοιπόν το μπαλάκι στο λαό. Η αποζημίωση στο 55% της ζημιάς είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες μας. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να το αποδεχτούμε, γιατί για άλλη μια φορά μας στέλνετε στο γκρεμό.

Η εκκωφαντική σιωπή της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, η οποία «κρύβεται» πίσω από τις δηλώσεις του Επιμελητηρίου, δίνει άλλοθι στην Κυβέρνηση. Τόση υποκρισία πια!!! Από τη μια εμφανίζονται υπέρμαχοι των διεκδικήσεων αλλά τώρα σιωπούν. Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο ούτε από αυτή τη Διοίκηση αλλά ούτε και από αυτή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, που δια στόματος του προέδρου της: «χαρακτήρισε το ποσοστό όχι ιδανικό αλλά ικανοποιητικό τηρουμένων των αναλογιών». Τι άλλο να περιμένουμε; Στο τέλος θα μας ζητήσουν να πούμε και ευχαριστώ για το αυτονόητο.

Σε ποιες αναλογίες αναφέρονται ακριβώς; Σε αυτές που τόσο απλόχερα η Κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων στις μεγαλοεπιχειρήσεις και για μας αφήνει τα ψίχουλα; Ξεχνάνε ή κάνουν τους ανίδεους για την πριμοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων, των επιχειρήσεων που «επενδύουν» στις ΑΠΕ και σκορπάνε ανεμογεννήτριες σε κάθε κορυφή της ελληνικής επικράτειας, όπως θέλουν να κάνουν με τις βουνοκορφές των Αγράφων.

Είναι απαράδεκτο σχεδόν ένα χρόνο μετά τις φονικές πλημύρες, να υπάρχουν επιχειρήσεις αλλά και κατοικίες που δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε 1€ αποζημίωσης. Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι σε άλλες πλείστες περιπτώσεις καταστροφών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (Εύβοια, Μάτι κλπ) πέρασαν 2 και πλέον χρόνια για να αποζημιωθούν με τα ψίχουλα. Αυτό είναι μια κατάκτηση που οφείλεται στην πολύ γρήγορη και δυναμική διεκδίκηση τόσο από τις επιτροπές πληγέντων που στήθηκαν σε κάθε γειτονιά της Καρδίτσας αλλά και της συσπείρωσης που άμεσα δημιουργήθηκε από αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και επιτροπές πληγέντων κατοίκων.

Δεν κάνουμε πίσω από τη διεκδίκησή μας για αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημιάς

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΕΠΑΛ Μουζακίου συγχαίρει τους αριστεύσαντες μαθητές του
Επόμενο άρθρο Άκου να δεις… ιστορίες από το Βυζάντιο!!!