Ειδήσεις

Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων: Σε αυτή την κρίσιμη εποχή δεν αρκούμαστε να μείνουμε θεατές!!


Στον ενάμιση χρόνο των αλλεπάλληλων περιοριστικών μέτρων που χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακο «δια πάσα νόσο» προκειμένου να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της ίδιας της πανδημίας σε συνδυασμό µε τις καταστροφικές πληµµύρες του Ιανού, ενισχύθηκαν τα εμπόδια που πρέπει να περάσουμε για να συντηρήσουμε τις οικογένειες µας, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις µας.

Απέναντι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση πού ήταν όλοι, παλιοί και νέοι «σωτήρες»; Τι έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα;

Το σημερινό προεδρείο του συλλόγου άφησε τον εμπορικό κόσμο της περιοχής µας απροστάτευτο απέναντι σε αυτή την επίθεση σπέρνοντας την ηττοπάθεια ότι δεν µπορούµε να κάνουμε τίποτα µε τον αγώνα µας.  Παρόλο που πολλές φορές συμφωνούσαν στα λόγια µε τις παραπάνω διαπιστώσεις εν τούτοις δεν πήραν κανένα µέτρο διεκδίκησης και πίεσης προς την Κυβέρνηση. Αντίθετα τις περισσότερες φορές έπαιξαν το ρόλο του “αµορτισέρ” των αντιδράσεων και της βαλβίδας εκτόνωσης όποτε οι διαθέσεις των µικρών εμπόρων ανέβαιναν. Όπως και µε τις καταστροφές που υπέστησαν συνάδελφοι από τον Ιανό. Η αποζημίωση στο 55% της ζημιάς είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες µας. Η εκκωφαντική σιωπή της ∆ιοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, η οποία «κρύβεται» πίσω από τις δηλώσεις του Επιμελητηρίου, δίνει άλλοθι στην Κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτο σχεδόν ένα χρόνο µετά τις φονικές πλημμύρες, να υπάρχουν επιχειρήσεις αλλά και κατοικίες που δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση έχει δώσει όλες της τις δυνάμεις το προηγούμενο διάστημα με τις δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας, με τη μαζικότατη αυτοκινητοπομπή στην πόλη της Καρδίτσας µε συµµετοχή εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων από όλους τους κλάδους, με καλέσματα συµµετοχής των συναδέλφων σε διαμαρτυρία για θέματα υγείας, ασφαλιστικού, πτωχευτικού νόμου.

Οι αυτοαπασχολούμενοι της Καρδίτσας ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν µας χαρίστηκε!!

Οι όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν ήταν αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα µας!!

∆είξαµε τη δύναμη που έχει η κοινή δράση και Συµµαχία του λαού, όπως µε το μεγάλο πανκαρδιτσώτικο συλλαλητήριο 5 Οκτώβρη.

Ήρθε η ώρα να γίνει ο Εμπορικός Σύλλογος κομμάτι της ζωής των αυτοαπασχολούμενων και µικρών εμπόρων και των εργαζομένων τους, να μπει στη ζωή της πόλης.

Ο Εμπορικός σύλλογος πρέπει και μπορεί να είναι ζωντανό κοµµάτι του κοινού αγώνα για την επιβίωσή µας, κόντρα στον «θάνατο του εμποράκου» που κάποιοι ευαγγελίζονται για την περιοχή µας.

Να γίνει ο Εμπορικός Σύλλογος πόλος οργανωμένης συλλογικής δράσης και διεκδίκησης λύσης των προβλημάτων µας ενάντια στην πολιτική που µας καταστρέφει.

∆ηλώνουµε ξανά ανοικτά ότι παλεύουμε υπέρ των µικρών εμπορικών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολουμένων αλλά και όσων πλήττονται από αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. ∆εν εγκλωβιζόμαστε σε αυταπάτες και αφηγήματα ότι όλες οι επιχειρήσεις είμαστε το ίδιο. Ξέρουμε καλά ότι τα δικά µας συμφέροντα δεν ταυτίζονται µε την «δίκαιη» ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι υποψήφιοι Καρδιτσιώτες για τα κομματικά όργανα της Ν.Δ
Επόμενο άρθρο Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα Τοξικολογία για όλους