Ειδήσεις

Αγωνιστικό ραντεβού των αγροτών στον Παλαμά


Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες της Καρδίτσας και η μεγάλη αρχή του αγώνα τους θα γίνει αυτή την Πέμπτη 27/1 με συλλαλητήριο, στις 12:00 το μεσημέρι, στο δρόμο Παλαμά-Ιτέας (στη γέφυρα ΄΄Σταυρός΄΄).

Στο τέλος της εβδομάδας θα ακολουθήσει πανθεσσαλική σύσκεψη Αγροτικών Ομοσπονδιών για να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Πανθεσσαλική σύσκεψη το Σάββατο στα Φάρσαλα

Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας οργανώνουν πανθεσσαλική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων τους, το Σάββατο 29 Γενάρη, στις 12 μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων, όπου θα καθοριστεί η ακριβής μορφή της πανθεσσαλικής κινητοποίησης.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, σημείωσε: «Εχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα. Η μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη μπορεί να δώσει ώθηση για το ξεκίνημα των νέων συντονισμένων κινητοποιήσεων και με τη μορφή των μπλόκων, μορφή που ξέρουμε ότι μπορεί να πιέσει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας».

Με το συλλαλητήριο αυτό οι αγρότες αναδεικνύουν την έλλειψη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων για την προστασία της παραγωγής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις υποσχέσεις που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση μετά τις ζημιές του «Ιανού», τον Σεπτέμβρη του 2020, κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω, χιλιάδες στρέμματα πλημμυρίζουν.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθέατρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 146 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα