Ειδήσεις

Αισθητική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας: Η ταλαιπωρία καταστηματαρχών και δημοτών συνεχίζεται – Του Γ. Σβάρνα


Όπως έχουμε ξαναγράψει, ως Δημοτική αρχή σχεδιάσαμε μία μεγάλη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης που περιελάμβανε: Την μετατροπή του 1ου Λυκείου σε Δημαρχείο, την διαμόρφωση του αύλειου χώρου αυτού ως πλατεία, παρεμβάσεις στην πλατεία Πλαστήρα, ανάπλαση του κεντρικού πεζόδρομου, της Κεντρικής πλατείας, της οδού Βάλβη, των πεζοδρόμων τη δημοτικής Αγοράς, την αναπαλαίωση της παλιάς ηλεκτρικής, την μετατροπή της οδού Χαρίτου σε ήπιας κυκλοφορίας και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Όλα αυτά τα έργα τα μελετήσαμε και τα εντάξαμε σε προγράμματα με εξασφαλισμένες πιστώσεις τα οποία σήμερα παρουσιάζουν ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις. Οι τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής αρχής είναι αυταπόδεικτες.

Για την κεντρική πλατεία και τον κεντρικό πεζόδρομο που δημοπρατήσαμε εμείς ως ενιαίο έργο με προϋπολογισμό 750.000 €,  η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αφού ο δήμαρχος έκανε ενάμιση χρόνο!!!!! να υπογράψει τη σύμβαση, παραβιάζοντας επανειλημμένα τις δικές του εξαγγελίες στη συνέχεια η κατασκευή αποδείχτηκε μια “Οδύσσεια” για τους καταστηματάρχες και τους δημότες.

Αρχικά, αντί να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου όταν ήταν κλειστά τα καταστήματα, την ξεκίνησε όταν αυτά άνοιξαν.

Όταν με τα πολλά ολοκληρώθηκε ο κεντρικός πεζόδρομος – με  πολλές αστοχίες – αντί να συνεχίσει με την κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας αξιοποιώντας τη “νεκρή” θερινή περίοδο για τα καταστήματα, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Σταμάτησε το έργο και περίμενε το φθινόπωρο που επέστρεψε ο κόσμος από τις διακοπές και τα χωριά και ξαναέβαλε στο στόχαστρο τα καταστήματα.

Σύντομα μπαίνει ο χειμώνας και οι καθυστερήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, άρα η ταλαιπωρία θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

Σε ένα μήνα ξεκινάει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Το κέντρο της πόλης θα είναι απροσπέλαστο και η οικονομική ζημιά μεγάλη..

Εάν η Δημοτική αρχή είχε στοιχειώδη προγραμματισμό το έργο θα είχε τελειώσει εδώ και καιρό.

Όταν εντάξαμε και δημοπρατήσαμε το έργο, εμείς ως Δημοτική αρχή, στοχεύαμε στην αναβάθμιση του κέντρου μαζί με τα άλλα έργα που προαναφέραμε. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο νυν δήμαρχος θα το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο τιμωρίας για τους δημότες .

Κρίμα.

 

Για την μείζονα μειοψηφία, ο επικεφαλής Σβάρνας Ιωάννης

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Επιδοτούμενη μετακίνηση στελεχών και στον τουριστικό κλάδο
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού