Ειδήσεις

Αίτημα για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης


Έχουν περάσει ήδη έξι μήνες από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία. Στις 13 Μαρτίου παρουσιάστηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα το «στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας» από την ολλανδική εταιρεία HVA. Στις 12 Μαρτίου παρουσιάστηκαν από τον περιφερειάρχη «οι προτάσεις της περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αλλά και για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης του νερού».

Τα παραπάνω σχέδια αφορούν ζωτικά ζητήματα για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση της περιοχής του Δήμου Καρδίτσας και ευρύτερα ολόκληρης της Θεσσαλίας. Επίσης, αφορούν την ανασυγκρότηση και την αναπτυξιακή κατεύθυνση της περιοχής περιλαμβάνοντας τη διαχείριση των υδάτων, τις καλλιεργούμενες εκτάσεις και τις καλλιέργειες.

Είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρδίτσας να συζητήσει, να εκτιμήσει, να βγάλει συμπεράσματα και να καταθέσει τις αντίστοιχες προστάσεις για να διεκδικήσει ό,τι έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό, εισηγούμαστε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει:

  • Την πραγματοποίηση μέσα στο επόμενο τρίμηνο (έως το τέλος Ιουνίου) ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης και ανασυγκρότησης της περιοχής.
  • Τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση και τη διοργάνωση της ειδικής συνεδρίασης με το παραπάνω θέμα, που θα είναι ανοιχτή με πρόσκληση για συμμετοχή σε φορείς (επιστημονικούς, μαζικούς, κ.α.) και σωματεία και συλλόγους εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων.
  • Να ζητήσει την κατάθεση και τη δημοσιοποίηση από τον περιφερειάρχη του κειμένου για το σχέδιο της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας για το παραπάνω θέμα.

Σημείωση: το επείγον του θέματος προκύπτει από το ζωτικής σημασίας του θέματος της αντιπλημμυρικής θωράκισης και ανασυγκρότησης της περιοχής μας. Ειδικά μετά τηνπρόσφατη δημοσιοποίηση και παρουσίαση των κύριων σχεδίων για την αντιπλημμυρική θωράκιση και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας αποδεικνύεται ότι οι εξελίξεις προχωρούν, γεγονός που δημιουργεί την επείγουσα ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για τις πραγματικές ανάγκες πριν την έναρξη ανάθεσης και υλοποίησης των έργων, οπότε θα είναι αργά.

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Σουξές αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8: Είμαι συναισθηματικός βλάξ και δεν θέλω να το χάσω
Επόμενο άρθρο Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος