Ειδήσεις

Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τ.Κ. Φίλιας


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτο εσπέρας της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023, τέλεσε την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τ.Κ. Φίλιας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε ότι η σταυροαναστάσιμη πορεία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με τη σωματική και πνευματική νηστεία, πλησιάζει στο τέλος της.

Ο σκοπός αυτής της πορείας είναι να ενδυθούμε τον Ιησού Χριστό, όπως μας υποδεικνύει ο απόστολος Παύλος, με την απομάκρυνση των παθών, την μετάνοια και την εξομολόγηση στον πνευματικό μας και την κοινωνία του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.

Με το βάπτισμά μας, όταν αναγεννιόμαστε από την πνευματική μήτρα της κολυμβήθρας, ενδυόμαστε τον Ιησού Χριστό, όπως λέει ο ύμνος: Ὅσοι εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε. Όμως, στη δύσκολη πορεία της ζωής μας, απομακρυνόμαστε από τη χάρη και το έλεος του Θεού, λόγω αρνητικών σκέψεων, διαθέσεων, αντιλήψεων και αμφισβητήσεων και αυτό προκαλεί την πτώση μας.

Χρειάζεται πνευματικός αγώνας για να οικοδομούμε την σχέση μας με τον Ιησού Χριστό, όπως έκαναν πολλά ιερά πρόσωπα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, τα οποία ζητούσαν εναγώνια την χάρη και το έλεος του Θεού, λέγοντας σύμφωνα με τον ψαλμό: “Κύριε, πριν εις τέλος απόλωμαι, σώσον με”. Παρακαλούσαν δηλαδή τον Θεό, πριν χαθούν τελείως, να τους τραβήξει με το πανσθενουργό Του χέρι και να τους ξαναφέρει στη σχέση και στην επικοινωνία μαζί Του. Αυτό καταδεικνύει, ότι κάθε πνευματικός αγώνας μας ,δεν μπορεί να ευοδωθεί χωρίς την βοήθεια του Ιησού Χριστού, γιατί όπως λένε οι Πατέρες “σωζόμαστε από τον Χριστό και με τον Χριστό”.

Η Εκκλησία μας υπενθυμίζει ότι την δωρεά, που πήραμε με το Βάπτισμά μας, που ενδυθήκαμε δηλαδή τον Χριστό, πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά να την πραγματώνουμε. Ώστε ενδεδυμένοι με την χάρη του Ιησού Χριστού, να μπορούμε να αγωνιζόμαστε στη ζωή μας με διάθεση και φρόνημα και ο Χριστός να τελειώνει τον αγώνα μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και διακοπή κυκλοφορίας