Ειδήσεις

Ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ εθνοϊερομαρτύρων στην ομώνυμο Πλατεία της τοπικής κοινότητος Βουναίνων.

Κατά την Ακολουθίαν ετέθησαν εις προσκύνηση και αγιασμό απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου μαζί με τμήμα του υποκαμίσου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και ξυλογλύπτου σταυρού, εργόχειρο του Αγίου.

Κατά την ιερά ακολουθία του Εσπερινού ομίλησε ο αξιότιμος κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βουλευτής Λαρίσης και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.

       Η ως άνω λατρευτική Σύναξη και η σχετική ομιλία συγκαταλέγεται στις Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Κατά την ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν οι:

κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βουλευτής Λαρίσης και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ

κ. Σωτήριος Νταφόπουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλελέρ

κ. Λάμπρος Παλαιοκώστας, Πρόεδρος Τ.Κ. Δοξαρά

κ. Ιωακείμ Χατζηλιάδης, Πρόεδρος Τ.Κ. Βουναίνων

κ. Ηλίας Αθαναηλίδης, Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων ”Η καθ΄ ημάς Ανατολή”.

Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο τον Δήμο Κιλελέρ για την αρωγή του, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητος Βουναίνων για την άρστη συνεργασία του, τον Πανοσιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Μπατέλη, υπεύθυνο του Ιερού προσκυνήματος Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου Βουναίνων καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βουναίνων για την προετοιμασία της λατρευτικής Συνάξεως.

 

Προηγούμενο άρθρο Βραβείο Green Award 2022 του Economist και του powergame.gr στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανακύκλωση
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί τη διαδικασία της επείγουσας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής