Ειδήσεις

Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πτελοπούλας


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτην Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Πτελοπούλας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι το θαύμα που επιτέλεσε ο Χριστός στον τυφλό της Ιεριχούς, ήταν ένα από τα πολλά θαύματά Του ,με τα οποία επιβεβαίωσε στους ανθρώπους ,ότι είναι ο Υιός του Ζώντος Θεού .

Ο όχλος που ακολουθούσε τον Χριστό στις περιοδείες Του, πολλές φορές δεν το έκανε από πίστη στο πρόσωπό Του ή για να ακούσει την διδασκαλία Του, αλλά γιατί περίμενε κάποιο κέρδος από Αυτόν.

Ο τυφλός επαίτης, που άκουσε την φασαρία που προκαλούσε ο όχλος, όταν πληροφορήθηκε την παρουσία του Χριστού, με επιμονή εβόησε προς Αυτόν ,ζητώντας το έλεός Του ,ώστε να βρει την όρασή του.

Ο Κύριος εισάκουσε την παράκλησή του και πραγματοποίησε το αίτημά του, γιατί όπως αναφέρει το ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο τυφλός “εβόησε” και ” έκραξε ” προς Αυτόν.

Ο κατάλληλος τρόπος προσέγγισης του Θεού, είναι η έμπονη και εναγώνια προσευχή, που προέρχεται από τα βάθη της ψυχής των ανθρώπων και μέσω αυτής, οι άνθρωποι βοούν προς τον Θεό και συνομιλούν μαζί Του.

Όπως ο όχλος εμπόδιζε τον τυφλό της Ιεριχούς να πλησιάσει τον Χριστό, έτσι και οι άνθρωποι πολλές φορές εμποδίζονται από άλλους ανθρώπους να Τον πλησιάσουν και όταν βρίσκονται μακριά από τον Θεό και δεν έχουν τη Χάρη Του, τότε προκαλούνται δυσκολίες και προβλήματα στη ζωή τους.

Ο Χριστός ως Παντογνώστης Θεός, γνωρίζει τις ανάγκες των ανθρώπων και ανάλογα με την πνευματική τους ωριμότητα τις ικανοποιεί. Όταν κάποιος έχει χλιαρή πίστη ή επιπολαιότητα στη ζωή του, ο Κύριος δεν στέλνει την Χάρη Του για να τον επισκιάσει και να του χαρίσει αυτά που έχει ανάγκη.

Πνευματικά ώριμοι είναι οι άνθρωποι που ζουν κατά Χριστόν, που αγωνίζονται πνευματικά για να αποκτήσουν αρετές και χαρίσματα, τα οποία δεν τα κρατούν για τον εαυτό τους, αλλά τα προσφέρουν στους άλλους ανθρώπους, ώστε να υπάρχει ενότητα της πίστεως και πληρότητα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικο bazzar 6ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύγχρονες Τεχνολογίες Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Κινδύνων