Ειδήσεις

Αλλάζει όψη η βόρεια είσοδος των Σοφάδων


Αλλάζει όψη και αναβαθμίζεται η βόρεια είσοδος της πόλης των Σοφάδων διευκολύνοντας την καθημερινότητα των δημοτών. Το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος  υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ Δ.Κ. ΣΟΦΑΔΩΝ», παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσινόπουλου, του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ευάγγελου Αραμπατζή και του αναδόχου.

Το έργο προϋπολογισμού 205.500,00 ευρώ (προ έκπτωσης)  χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Η ολική και οι μερικές προθεσμίες εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζονται σε δώδεκα μήνες από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης.

Σύμφωνα με την μελέτη θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης δύο δημοτικών οδών εντός οικισμού της έδρας του Δήμου Σοφάδων και συγκεκριμένα:

Της βόρειας εισόδου της Δημοτικής Κοινότητας Σοφάδων για μήκος 520,00 μέτρων περίπου από τη διασταύρωση στο ύψος της Πυροσβεστικής έως τα όρια του οικισμού με καθαρισμό των πρανών από αυτοφυή βλάστηση, φρεζάρισμα του υπάρχοντος οδοστρώματος, προεπάλειψη, εκ νέου κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας και αποξήλωση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού και εκ νέου κατασκευής του στο αντίστοιχο μήκος.

Της οδού Στ. Παπάγου από την οδό Περικλέους έως τα όρια του οικισμού με φρεζάρισμα του υπάρχοντος οδοστρώματος, προπάλειψη και εκ νέου κατασκευή ασφαλτικής στρώσης. και συγκεκριμένα:

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις αναλυτικές προμετρήσεις της μελέτης είναι οι ακόλουθες:

-Θα γίνουν καθαρισμοί τάφρων από αυτοφυή βλάστηση όπου απαιτείται.

-Θα γίνει φρεζάρισμα του υπάρχοντος οδοστρώματος σε βάθος έως 4cm Θα γίνει υπερύψωση ή υποβιβασμός υπαρχόντων φρεατίων ΟΚΩ εντός του καταστρώματος της οδού όπου απαιτείται

-Θα γίνει προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας με την απαιτούμενη ισοπεδωτική στρώση κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

-Θα γίνει αποξήλωση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού από τσιμεντοϊστούς. Θα γίνει εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού νέας τεχνολογίας.

Ο κ. Τσινόπουλος

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσινόπουλος σημείωσε:

«Ένας σημαντικός δρόμος που αφορά τη βόρεια είσοδο της πόλης των Σοφάδων αλλάζει όψη με τις εργασίες που προγραμματίζονται.  Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο που αναβαθμίζει την εικόνα της πόλης.   Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διαρκής βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με ουσιαστικές παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών. Με έργα ζωτικής σημασίας, μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.»

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου Αργιθέας με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την ορεινότητα