Ειδήσεις

Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν οι έμποροι της Καρδίτσας


Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν από την πολιτεία οι έμποροι της Καρδίτσας που, μετά τις καταστροφικές θεομηνίες, η κατάσταση στον κλάδο τους διαμορφώνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου μιλώντας, το μεσημέρι της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου, στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM), στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρόσφατη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν σφόδρα από τις τελευταίες θεομηνίες. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου τόνισαν πως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες η καταναλωτική κίνηση παρουσιάζει συνεχή πτώση σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Τα εμπορικά κέντρα δέχονται πλέον καθημερινά λιγότερους επισκέπτες, λόγω της δυσπραγίας που προκλήθηκε στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς ο δικός μας ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και έρχεται μπροστά μας ο χειμώνας.

Συναντηθήκαμε μια Επιτροπή της Συνομοσπονδίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα θέτοντας τα αιτήματά μας όπως είναι ελαφρύνσεις, οικονομικές βοήθειες αλλά και να δούμε ποιες είναι αυτή τη στιγμή οι συνθήκες της αγοράς.

Θέλουμε ενέργειες ώστε όλη η παραγωγική διαδικασία να προχωρήσει. Μας το έχει υποσχεθεί, μας είπε ότι προχωρούν οι αποζημιώσεις, προχωρούν οι μελέτες αποζημίωσης και, κυρίως, τα έργα υποδομής».

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας έθεσε υπόψη του Υπουργού την πρόθεση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ να εκπονήσει μελέτη για τις πραγματικές επιπτώσεις των καταστροφών στο εμπόριο της περιοχής, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, με στόχο να συμβάλλει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση των εμπορικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Ο. κ. Αντωνίου ανέφερε σχετικά με αυτό πως:

«Πρέπει να γίνουν μελέτες ώστε να δούμε πού παρατηρείται πτώση στην αγορά μας.

Το ζητούμενο είναι η διατήρηση και η ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων όλης της Θεσσαλίας.

Πιστέψτε με ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο θέμα και διατήρησης των επιχειρήσεων και, άρα, και των θέσεων εργασίας. Είναι όλα μια αλυσίδα».

 

«Μουδιασμένη» η κίνηση στην αγορά

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο κ. Αντωνίου για το πώς διαγράφεται η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας αυτό το διάστημα, απάντησε ως εξής:

«Η αγορά μας είναι μουδιασμένη. Δεν είναι η αγορά που περιμέναμε ή ελπίζαμε αρχές Σεπτεμβρίου, μετά από όλα αυτά που έγιναν.

Υπάρχει μια δυσπραγία στην αγορά μας. Κινήσεις λιγοστές.

Το παζάρι μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Δηλαδή, είχαμε μια αφαίμαξη οικονομική στην πόλη μας η οποία φάνηκε άμεσα σε όλα τα ταμεία μας».

 

Charitou Street Food Festival στις 8 και 9 Νοεμβρίου

Στο μεταξύ, με κεντρικό σύνθημα «Στηρίζουμε την αγορά, ενισχύουμε την Καρδίτσα» ξεκινά την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ένα γεμάτο τριήμερο με Μουσική, Εκπτώσεις, Φαγητό, Διασκέδαση και επισκέπτες για την πόλη της Καρδίτσας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου δήλωσε στο Ράδιο Ηχόραμα:

«Την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, είμαστε συμπαραστάτες στο Food Festival.

Εμείς είμαστε σε αυτή τη διοργάνωση βασικοί υποστηρικτές.

Συμμετέχουμε γιατί η Χαρίτου είναι για την πόλη μας ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Ένα εγχείρημα που ελπίζουμε να βγει επιτυχημένο.

Πάμε σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας όπου ενθαρρύνεται το περπάτημα, να μπορεί ο πεζός να κατεβαίνει στο δρόμο, να ψωνίζει και να χαίρεται.

Η Χαρίτου είναι ο πρώτος δρόμος στην πόλη μας που έγινε αυτό το πράγμα.

Είναι μια προσπάθεια εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αλλά και των τοπικών προϊόντων αυτή η διοργάνωση».

Το πρώτο Αστικό  FOOD FESTIVAL με Street & Ethnic φιλοσοφία  έρχεται στην πόλη της Καρδίτσας μετά από τρεις αναβολές λόγω καιρού.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας, με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και Χορηγό τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, για πρώτη φορά παρουσιάζουν ένα FOOD FESTIVAL μέσα στο Αστικό τοπίο της πόλης.

Κουζίνες και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο: Μεξικάνικη, Ανατολίτικη, Ασιατική, Αμερικάνικη, Ελληνική όπως και γλυκά απ’ όλο τον Κόσμο, με συνοδεία cocktail και Μουσικής, θα βρίσκονται στη Χαρίτου την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

music: ALANTALA BAND – CharaSakelaropoulou + band – George Ntemos – me.nta – Stavros Batras – StandUp Comedy – MUSICA RADIO producers and more…

ΣΥΝδιοργανωτές: Επιμελητήριο Καρδίτσας, Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας

Υποστήριξη: Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας

Χορηγός: Συνεταιριστική Τράπεζα

 

Λευκή Νύχτα στις 10 Νοεμβρίου

Το γνωστό μεγάλο event του Εμπορικού Κόσμου και των Καταστημάτων, έρχεται για ακόμη μία χρονιά για να μας διασκεδάσει αλλά και να ενισχύσει την αγορά. Η Λευκή Νύχτα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Εκπτώσεις, τέσσερεις μπάντες, πέντε Djs, ένα ραδιόφωνο αλλά και νέα σημεία διασκέδασης θα υπάρχουν στην πόλη της Καρδίτσας από πολύ νωρίς έως αργά το βράδυ. Εννέα σημεία μέσα στην πόλη με μουσική και πολλά καταστήματα με μεγάλες εκπτώσεις.

Ο Κ. Αντωνίου σημείωσε αναφορικά με τη Λευκή Νύχτα πως:

«Εμείς, στη συνέχεια κάνουμε Λευκή Νύχτα στις 10 Νοεμβρίου.

Ελπίζουμε η αγορά μας να πάρει μια ανάσα και μια αισιοδοξία.

Έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα με τις άδειες και είμαστε καθόλα έτοιμοι».

music: IRENE live / time 2 love feat RSN – Martzi Feelgood – DeNovo band and friends – Blue Moon – George Ntemos – Leandros – Gpas – Dj Afes – MUSICA RADIO booth

Στηρίζουμε και ενισχύουμε  την Καρδίτσα που τόσο πολύ μας χρειάζεται.

Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας

ΣΥΝδιοργανωτές: Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, Επιμελητήριο Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Προσκλήσεις ύψους 306.058.870 ευρώ το 2024 από το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Πρωτομηνιάτικος Αγιασμός στην Ιερά Μητρόπολη