Ειδήσεις

Αναγόρευση του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παν/μιου Θεσσαλίας


Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  διοργανώνει τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου  σε Επίτιμο Διδάκτορα  την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022και ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης του Τμήματος Ιατρικής στη Βιόπολη Λάρισας.

Ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος θα τιμηθεί για την προσφορά του στην επιστήμη της Διοίκησης και Πολιτικής της Υγείας, τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 η οποία έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως καθώς επίσης και στην εξαίρετη ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα, λαμβάνοντας τον τιμητικό ακαδημαϊκό τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα.

Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει:

Προσφώνηση του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Καθηγητή Ζήση Δ. ΜΑΜΟΥΡΗ.

 

Χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Ιωάννη Λ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ.

 

«Έπαινο» προς τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο

από τoν Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αθανάσιο Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ

 

Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης και επίδοση των τίτλωνκαι του Επιτηβεννίουαπό τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αθανάσιο Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ προς τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο

 

Ομιλία του τιμώμενου με θέμα:

 

«Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία: προκλήσεις και προοπτικές»

 

Μουσικό πρόγραμμα με τους  Καθηγητές κιθάρας, Κουτσιούλη Νίκο (Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας) και Τσιμπώνη Δημήτρη (Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας-Ωδείο Κολοβά Τρίκαλα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Βιογραφικό σημείωμα του Καθηγητή

Ο Καθηγητής κ. Ηλίας Μόσιαλος, είναι Έλληνας Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, κάτοχος της έδρας Brian-AbelSmith, στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE). Επιπρόσθετα, είναι Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή (Department of Cancer and Surgery) του ImperialCollegeLondon και συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε θέση ως κεντρικός εκπρόσωπος τηςκυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές πάνω σε Πολιτικές Υγείας στο LSE. Από το 1995 εργάζεται στο LSE, όπου έχει αναγορευτεί καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας. Ταυτόχρονα είναι διευθυντής και ιδρυτής του LSE Health στο Λονδίνο, ενώ ως ακαδημαϊκός έχει σημαντικό ερευνητικό έργο.

Προηγούμενο άρθρο Εκλογή νέας ηγεσίας για την Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα των ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία για την Τετάρτη 31/8