Ειδήσεις

Αναμένεται ίδρυση Αγροτικού σχολείου στη Θεσσαλία


«Η εκπαίδευση αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για τη νέα γενιά και αυτό ισχύει πρωτίστως για τον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από συναντήσεις που είχε, μαζί με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη, με εκπαιδευτικούς φορείς του Ηρακλείου.

Περιοδεύοντας για δεύτερη μέρα στο Ηράκλειο οι κ.κ. Αυγενάκης και Πιερρακάκης είχαν συναντήσεις με στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό με βασικό θέμα συζήτησης την καλύτερη λειτουργία των σχολικών υποδομών του νομού.

Τους δύο υπουργούς συνόδευαν στις συναντήσεις τους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης και ο Βουλευτής, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία της Σχολής στη Μεσσαρά, επισημαίνοντας ότι εκεί θα δημιουργηθεί ο πρώτο Αγροτικό Σχολείο. Όπως ανέφερε ο ΥπΑΑΤ θα ακολουθήσει η ίδρυση ανάλογων Αγροτικών Σχολείων σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Μακεδονία.

Οι δυο υπουργοί επισκέφθηκαν το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στο κέντρο του Ηρακλείου και συζήτησαν με πολίτες.

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Γιώργου Κωτσού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Επόμενο άρθρο Φιλανθρωπικό φοιτητικό τουρνουά βόλεϊ!