Ειδήσεις

Αναπλάσεις σε Μορφοβούνι και Νεοχώρι με νέο έργο 200.000 ευρώ


Αλλάζει η εικόνα των οικισμών Μορφοβούνι και Νεοχώρι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με νέο έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από  το πρόγραμμα Leader  της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο  «Αισθητικές παρεμβάσεις- αναπλάσεις οικισμών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα».

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρια Παναγιώτη Νάνο, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader  στην περιοχή και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, συγχρονίζουμε  με την εποχή δύο ζωντανά χωριά της Λίμνης,  με μεγάλη τουριστική κίνηση χειμώνα -καλοκαίρι,  διαμορφώνοντας  καλαίσθητους και  λειτουργικούς δημόσιους χώρους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επενδύουμε στην ύπαιθρο,  με έργα  που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής και την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών. Τα έργα μας  δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης, δίνουν  θέσεις εργασίας στους ανθρώπους και φέρνουν χρήμα στην τοπική, πραγματική  οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στο Μορφοβούνι, προβλέπεται : συνολική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του χωριού με πλακόστρωσή της, επένδυση τοιχείων με πέτρα, τοποθέτηση φωτιστικών, παγκακιών και λοιπός αστικός εξοπλισμός

Στο Νεοχώρι προβλέπεται : ανάπλαση του δρόμου στη θέση “Παλιό Σχολείο” με πλακόστρωση , κατασκευή πέτρινων τοιχείων , τοποθέτηση φωτιστικών, παγκακιών και λοιπός αστικός εξοπλισμός.

 

Προηγούμενο άρθρο Η IGEM Thessaly 2021 και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην πρώτη θέση του Falling Walls Lab Greece!
Επόμενο άρθρο 20 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα