Ειδήσεις

Άνδρας και Υγεία-προληπτικός έλεγχος (Καρκίνος του Προστάτη και Καρδιαγγειακές παθήσεις)


Στα πλαίσια της συνεργασίας του Κέντρου Υγείας Σοφάδων με το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/6/2023 στο χώρο δραστηριοτήτων του Παραρτήματος Ρομά ενημερωτική δράση με τίτλο «Άνδρας και Υγεία (Καρκίνος του Προστάτη και Καρδιαγγειακές παθήσεις». Τη δράση διοργάνωσαν η Βασιλική Τσιγαρίδα Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, η Όλγα Γκουζιώτη Κοινωνιολόγος, ο Κων/νος Καλλιώρας διαμεσολαβητής του Παραρτήματος Ρομά Σοφάδων και πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Κέντρου Υγείας αποτελούμενη από τον Αγροτικό Γιατρό Δημήτριο Κουτσουμπάρη,  και τη Νοσηλεύτρια Βασιλική Τσιγαρίδα.

Η δράση υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο της στήριξης της υγείας ευπαθών και ευάλωτων πληθυσμών και απευθυνόταν σε Ρομά που διαβιούν στα όρια του Δήμου Σοφάδων. Έγινε αναφορά στους παράγοντες κινδύνου, την πρόληψη, τη θεραπεία και αντιμετώπιση, αλλά κυρίως δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγνώριση των συμπτωμάτων και των προληπτικών εξετάσεων που απαιτούνται για τη διατήρηση της υγείας του Προστάτη και  την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Έγινε παρουσίαση της θεματικής ενότητας από τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Σοφάδων και   απαντήθηκαν ερωτήματα των παραβρισκόμενων Ρομά σε απλό κατανοητό λόγο.  Η δράση εντάσσεται σε έναν πλαίσιο δράσεων υγείας σε πληθυσμούς Ρομά στη Θεσσαλία που υλοποιούνται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων υλοποιείται ως μέρος της Πράξης “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σοφάδων” (Υποέργο ΙΙ) στα πλαίσια υλοποίησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Αριστοτέλης Σπάνιας: Καλούμαστε να διεκδικήσουμε μία δεύτερη εκλογική νίκη