Ειδήσεις

Ανεβάζουν ταχύτητα οι εμβολιασμοί στην Καρδίτσα


Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Νομό Καρδίτσας και συνολικά σε όλη την 5η ΥΠΕ. Τα νεότερα στοιχεία σε σχέση με τους εμβολιασμούς έχουν ως εξής:

-Καρδίτσα: 6.206 (+346 στις 16/2)

-Λάρισα: 12.135 (+ 769 στις 16/2)

-Μαγνησία: 6.391 (+ 394 στις 16/2)

-Τρίκαλα: 6.920 (+ 413 στις 16/2)

Ο εμβολιασμός, δωρεάν για όλους, είναι σε εξέλιξη για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας, για τις ηλικίες 60-64 και τα άτομα άνω των 75 ετών.

Στόχος, να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να αλλάξει την προτεραιότητα ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που είναι διαθέσιμες. Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Και δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις για όσο χρειαστεί.

 

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

  • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
  • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
  • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

 

Προηγούμενο άρθρο Δυναμική παρουσίαση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακά Εργαστήρια Ρομποτικής από το Παν/μιο Θεσσαλίας