Ειδήσεις

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα και φύλαξη


Οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα και φύλαξη ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κίνδυνο να χάσουμε τις θέσεις εργασίας μας για ακόμη μια φορά!

Είμαστε προ των πυλών της λήξης των συμβάσεων μας και ενώ υπάρχει η δυνατότητα για παράταση τους, η διοίκηση του νοσοκομείου είναι υπέρ της παράδοσης των υπηρεσιών μας σε εργολάβους, χωρίς να εξαντλήσουν κάθε διαθέσιμο περιθώριο.

Δεν θέλουμε παράταση και από πίσω να μας σκάβουν το λάκκο!

Ενώ δόθηκε η δυνατότητα παράτασης ως 31 Μαρτίου, η διοίκηση εξακολουθεί να θέλει να μπουν οι ιδιωτικές εταιρίες στο νοσοκομείο.

Αυτή η απόφαση βασίζεται στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ», που σημαίνει νοσοκομεία – επιχειρήσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιωτών.

Οι υπηρεσίες της καθαριότητας και της φύλαξης είναι το εύκολο θύμα, που θα δώσουν πρώτα σε εργολάβους. Όμως, θα συνεχίσουν και αλλού με τους ασθενείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, ούτε πολυτέλεια! Είναι για όλους!

Οι καθαρίστριες είμαστε από 1 ως και 4 χρόνια στο νοσοκομείο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος. Ειδικά τα τελευταία  2 χρόνια, μέσα στην πανδημία, είμαστε στη πρώτη γραμμή συμβάλλοντας από τη δική μας πλευρά στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Παρόλο που υπήρχαν μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό και οι ανάγκες είναι εξαιρετικά αυξημένες ανταπεξήλθαμε αξιοπρεπώς στις απαιτήσεις της δουλειάς μας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία που μας καθιστά απαραίτητο προσωπικό για το νοσοκομείο.

Αντίστοιχες ανάγκες καλύπτει και το προσωπικό ασφαλείας.

Ζητάμε τη στήριξη της διοίκησης και των αρμόδιων φορέων (ΥΠΕ ,Περιφέρειακλπ). Ήδη, οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα μας και εκτιμούν τη δουλειά μας, όπως έχει αναφέρει η πλειοψηφία των γιατρών και των προϊσταμένων.

Ζητάμε:

  • Να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για εργολαβίες! Η διοίκηση μπορεί να το κάνει αυτό! Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τις συνθήκες εργασίας και των «μη» αποδοχών από το διάστημα που υπήρχαν πάλι ιδιώτες στις υπηρεσίες.
  • Παράταση των συμβάσεων μας και αύξηση του ωραρίου των 4ωρων σε 6ωρο ή 8ωρο για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Οι ανάγκες αυτές δημιουργούνται από τις ελλείψεις που υπάρχουν συνολικά και διογκώθηκαν με την απόφαση αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας.
  • Να πάρουν πίσω οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τις υπογραφές για την απαράδεκτη απόφαση για εργολαβίες.
  • Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 1η Συνάντηση Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στην Τσεχία
Επόμενο άρθρο 70 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα