Ειδήσεις

ANKA A.E.: Ξεκινά η λειτουργία του Χειμερινού Σχολείου


Η υποχρέωση των συνεταιρισμών να εκπαιδεύουν τα μέλη τους  αποτελεί μια από τις 7 παγκόσμιες συνεταιριστικές αρχές. Γι’ αυτό, οι συνεταιρισμοί της Καρδίτσας, στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν κοινές υπηρεσίες οι οποίες θα είναι χρήσιμες στα μέλη τους, αποφάσισαν το 2015 να οργανώσουν μια πιλοτική σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων στις οποίες συμμετείχαν – κυρίως – μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνεταιρισμών όλων των νομικών μορφών (Αγροτικοί, Αστικοί, ΚοινΣΕπ)

Στόχος των εκπαιδευτικών συναντήσεων ήταν να παρουσιαστούν και να επιλεγούν θέματα εκπαίδευσης, να προσαρμοστούν οι τεχνικές και το εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να είναι κατάλληλο για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μελών των συνεταιρισμών. Σε εφαρμογή της απόφασης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 27 εκπαιδευτικές συναντήσεις στο διάστημα από το τέλος Οκτωβρίου 2015 μέχρι τα μέσα Απριλίου 2016. Την τεχνική υποστήριξη των εκπαιδευτικών συναντήσεων ανέλαβε η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ ΑΑΕ ΟΤΑ) και τις φιλοξένησε στην αίθουσα συνεδριάσεων (Μεγ. Αλεξάνδρου 34, 2ος όροφος)

Φέτος, οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πάρουν τη μορφή εκπαιδευτικών εργαστηρίων με τον τίτλο «Χειμερινό Σχολείο».

Σε ποιους απευθύνεται το «Χειμερινό Σχολείο»:

Σε μέλη συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών σχημάτων
Σε νέους που θέλουν να σχεδιάσουν μια επιχείρηση
Σε αγρότες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν παραγωγικές δραστηριότητες (οικοτεχνίες, αγροτουρισμός κλπ)Σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων
Σε στελέχη επιχειρήσεων

Πότε και που:

Το «Χειμερινό Σχολείο» θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στις 6.30μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ  και θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη. Η διάρκεια των εκπαιδευτικών εργαστηρίων θα είναι 2 ώρες.

Περιεχόμενο:

Το «Χειμερινό Σχολείο» είναι χωρισμένο σε εκπαιδευτικές ενότητες. Κάθε εκπαιδευτική ενότητα θα ολοκληρώνεται σε 5-8 εργαστήρια.

Η πρώτη εκπαιδευτική ενότητα είναι αφιερωμένη στο σχεδιασμό επιχειρηματικού μοντέλου χρησιμοποιώντας σχετικό εργαλείο (BusinessModelCanvas) και θα έχει διάρκεια 10 ωρών (5 εκπαιδευτικά εργαστήρια).

Η δεύτερη θα περιλαμβάνει μύηση σε βασικές οικονομικές έννοιες και τεχνικές (ταμειακές ροές και προγραμματισμός αυτών, εκτίμηση του νεκρού σημείου κλπ)

Η τρίτη θα εστιάσει σε θέματα marketing

Η τέταρτη θα ασχοληθεί με θέματα management

Κόστος:

Με στόχο την κάλυψη των εξόδων του χώρου όπου θα φιλοξενηθούν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα υπάρχει ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής,  3€ ανά ημέρα.

Εγγραφές

Οι προϋποθέσεις για την παρακολούθηση μιας εκπαιδευτικής ενότητας είναι:

Να γίνει εγγραφή τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έναρξη.
Να καταβληθεί το συμβολικό ποσό συμμετοχής
Είναι δυνατή η επιλογή συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ενοτήτων.
Είναι δυνατή η επιλογή συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ενοτήτων.

Οι εγγραφές για την πρώτη ενότητα θα γίνονται μέχρι στις 8 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ 24410 42363, Χρύσα Κατσέα

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλυψη των κενών ωρών Γερμανικών στα σχολεία
Επόμενο άρθρο 2η Συνάντηση Νέων & Γονέων στους Αγίους Αναργύρους Μουζακίου