Ειδήσεις

Ανοιχτό κάλεσμα για να μη μετατραπούν τα Άγραφα σε βιομηχανική ζώνη αιολικών εγκαταστάσεων


Ανακοινώνουμε ανοιχτό κάλεσμα για μεγάλη διαμαρτυρία στις  7 Αυγούστου για την Καζάρμα, μία ακόμη κορυφογραμμή η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της αιολικής βιομηχανίας. Η πρόσφατη άδεια εγκατάστασης 9 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στην Καζάρμα ύψους 150μ. η κάθε μία (θέσεις Ζυγουρολίβαδο – Παλιό μανδρί), απαιτεί την εγρήγορσή μας. Έχοντας την παρακαταθήκη του πολύμορφου αγώνα που οδήγησε στην ακύρωση των έργων στη Νιάλα και το Βοϊδολίβαδο, θεωρούμε ότι η Καζάρμα, ακριβώς επάνω από το μοναδικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα (Μέγδοβα), αποτελεί ένα πεδίο όπου πρέπει οι κινήσεις μας να καταστήσουν εκ των προτέρων αδιανόητη οποιαδήποτε περαιτέρω σκέψη να προχωρήσει αυτό το έργο για να μη φτάσουμε ποτέ στο στάδιο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα έργα στον Τύμπανο Αργιθέας. Ενώ έχουν ήδη κατακρεουργήσει τον Τύμπανο με τα έργα υποδομής για τον υποσταθμό και τις βάσεις, αυτές τις μέρες ανεβαίνουν τα εξαρτήματα για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Η αστυνομία απάντησε με βία, χημικά και συλλήψεις σε όσους βρέθηκαν εκεί την Κυριακή 24 Ιουλίου, στα 1600 μέτρα υψόμετρο, διαμαρτυρόμενοι για την ολοκληρωτική καταστροφή του βουνού. Ζητάμε την άμεση παύση των εργασιών στον Τύμπανο και την άμεση παύση όλων των διώξεων όσων υπερασπίζονται τα Άγραφα και όλα τα βουνά, όλων όσων είναι ενάντια στην καταστροφή της φύσης. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι.

Για την Καζάρμα την Κυριακή 7 Αυγούστου καλούμε:

Tους απανταχού Αγραφιώτες και τους συλλόγους τους σε όλη την Ελλάδα.

Tους συλλόγους, τους φορείς και τους ανθρώπους των βουνών και του κάμπου της Θεσσαλίας, της Ευρυτανίας και της ευρύτερης περιοχής.

Τους συνοδοιπόρους στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή της φύσης.

Τους Ορειβατικούς, Περιηγητικούς και Φυσιολατρικούς συλλόγους.

Τις κινήσεις και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα για την προστασία των κοινωνικών

αγαθών και του περιβάλλοντος να στηρίξουν τον μακροχρόνιο αγώνα για τα Άγραφα και για τα βουνά όλης της χώρας

Κυριακή 7 Αυγούστου όλοι και όλες στην Καζάρμα:

Στις 7:30 π.μ., ανάβαση προς την κορυφή της Καζάρμας για όσους και όσες το επιθυμούν (σημείο εκκίνησης το γήπεδο της Φυλακτής).

Στις 11:30 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία της Φυλακτής με όλους τους συλλόγους και τις συλλογικότητες.

 

Προηγούμενο άρθρο Συγκρότηση Δημοτικών - Συντονιστικών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τον Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιο επισκέφτηκε ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας