Ειδήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου


Την Τρίτη 15/9/2021, στο Συμβολαιογραφικό Γραφείο της κ. Σταυρούλας Καρακαξά, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης και οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου «Παπακωνσταντίνου», υπέγραψαν τα συμβόλαια αγοράς του από το Δήμο Μουζακίου για την ανέγερση σε αυτό του νέου σύγχρονου Κέντρου Υγείας της πόλης.

Το εν λόγω οικόπεδο έκτασης 2.678,32 τ.μ. βρίσκεται στο Ο.Τ. 53 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Μουζακίου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Κοραή, στη θέση «Άγιοι Θεόδωροι» (περιφερειακός). Πληροί δε, όλες τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο υπ΄ αριθμ. πρωτ: 109561/04-12-2020 έγγραφο της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας που είχε σταλεί στο Δήμο.

Σημειώνεται ότι τόσο η καταλληλότητα, όσο και η επιλογή του οικοπέδου «Παπακωνσταντίνου» για να γίνει εκεί το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, έχει πιστοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας της οποίας κλιμάκιο πραγματοποίησε και επιτόπια επίσκεψη μαζί με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.

Δήλωση δημάρχου

Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φ. Στάθης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Υλοποιήσαμε σε σύντομο χρόνο τηναπόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίουγια την αγορά του οικοπέδου «Παπακωνσταντίνου». Είναι το πιο καθοριστικό βήμα που κάνει ο Δήμος μας ώστε να γίνει πράξη η υπόσχεση προς τους δημότες να κατασκευαστεί γρήγορα το καινούργιο Κέντρο Υγείας. Η Πολιτεία στέκεται αρωγός σε αυτή τη μεγάλη προσπάθειά μας καθώς εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση για το έργο. Επιπλέον, ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια που υπήρξαν με την ουσιαστική συμβολή του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ. Ως Δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις για να αρχίσει η κατασκευή του νέου Κ.Υ. το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από την Τεχνική Υπηρεσία μας οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών του «Ιανού» στις Τοπικές Κοινότητες, σε αναμονή βέβαια έναρξης των μεγάλων έργων που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση».

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Πόλης Καρδίτσας για τον πρόωρο θάνατο του Χρήστου Ναπ. Τσιόλα
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη