Ειδήσεις

Αντιπλημμυρικά έργα και διόρθωση των αρχικών αστοχιών στη λίμνη Κάρλα της Θεσσαλίας


Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί, Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες του Καλαμακίου της Λάρισας, σχεδόν κάθε χρόνο γίνονται μάρτυρες πλημμυρικών φαινομένων στις αγροτικές τους εκτάσεις των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καλαμακίου, Σωτηρίου και άλλων παρακάρλιων δημοτικών διαμερισμάτων, εξαιτίας κάποιων κατασκευαστικών αστοχιών στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της λίμνης Κάρλας. Όπως μας μετέφεραν οι ως άνω, παρόλες τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων αρχών πως το πρόβλημα επιλύθηκε, εντούτοις ήρθε η πραγματικότητα να τους διαψεύσει για ακόμη μια φορά μετά τις τελευταίες καταστροφές στις αγροτικές παραγωγές τους στις παρακάρλιες αγροτικές εκτάσεις. Ζητούν οι ως άνω να μεσολαβήσουμε, ώστε να γίνει επιτέλους ένας σωστός σχεδιασμός για κάποια άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και διόρθωση των αρχικών τεχνικών αστοχιών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ενεργήσετε αρμοδίως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να γίνουν κάποια άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και διόρθωση των αρχικών τεχνικών αστοχιών στη λίμνη της Κάρλας, προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στις αγροτικές εκτάσεις της περιοχής;

Απάντηση στην υπ΄αριθμ. 3864/14-3-2022 Ερώτηση

Σχετικά με την παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Α. Αβδελάς και Κ. Χήτας, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Το έργο με τίτλο «Κατασκευή έργων μεταφοράς και διανομής νερού λίμνης Κάρλας (Α’ Φάση)» ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 και μεταφέρθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Δ/ νση Τεχνικών Έργων, η οποία και ανέλαβε την αρμοδιότητα για την κατασκευή του έργου, το οποίο έχει ολοκληρωθεί.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χρηματοδοτεί μόνο Εγγειοβελτιωτικά και Αρδευτικά Έργα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών