Ειδήσεις

Αντισυμβατικοί και οραματιστές: Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον αγωνιστή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κ. Ριζάκη


Στην οικία του υποδέχθηκε ο τελευταίος εν ζωή αντιστασιακός της Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιος Ριζάκης, τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, με έντονη δραστηριότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των αγωνιστών.

Πρόκειται για μια εμβληματική προσωπικότητα, που υπηρετεί τα ιδανικά και τις αρχές για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη με το ίδιο σθένος ακόμα και σήμερα, ενώ αποτελεί πρότυπο για τις νέες γενιές.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Ριζάκης επεσήμανε τις δύσκολες στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κοινωνία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα χρόνια της κατοχής, την ενεργή του δράση στην εθνική αντίσταση και μεταγενέστερα, πασχίζοντας όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για την ίδια τη ζωή. Ερχόμενος στο σήμερα, ανέφερε ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις κακουχίες που επέφεραν οι εποχές εκείνες και έδωσε μηνύματα αισιοδοξίας προκειμένου οι οικογένειες να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, την ενεργειακή και οικονομική κρίση.

Όπως συζήτησε με τον Γενικό Διευθυντή, είναι από τους πρώτους καταναλωτές που συνδέθηκε στο δίκτυο φυσικού αερίου ήδη από το 2002.Πίστεψε στην αξία του φυσικού αερίου όταν ακόμα δεν ήταν ευρέως γνωστά τα πλεονεκτήματα του και αποτέλεσε το εφαλτήριο για την αυξημένη αποδοχή του καυσίμου από την πόλη της Λάρισας. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «τότε η τιμή του φυσικού αερίου ήταν 0,26€ / κυβικό μέτρο ενώ ελάχιστοι γνώριζαν πόσο ασφαλές και ωφέλιμο είναι για τον καταναλωτή». Αντίθετα, συμπλήρωσε, στο εξωτερικό ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη η χρήση του, παράδειγμα που ακολούθησαν πολύ γρήγορα και οι Έλληνες καταναλωτές χάρη στην σωστή και έγκαιρη ενημέρωση.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μπακούρας πρόσθεσε ότι το φυσικό αέριο μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του στη χώρα, έχει πράγματι αποδειχθεί ως η πλέονασφαλής, αποδοτική, ευέλικτη και φιλικότερη προς το περιβάλλον συμβατική μορφή ενέργειας. Η διαχρονική εμπιστοσύνη τον καταναλωτών είναι βασικός παράγοντας που το φυσικό αέριο συνεχίζει να αναδεικνύει τη δυναμική του.

Ο Γενικός Διευθυντής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ριζάκη και ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσάς που δίνουν το καλό παράδειγμα στην κοινωνία και αποτελούν σύμβολο ηρωισμού, δύναμης και γενναιότητας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγετε το δρόμο της ελπίδας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα με σύνεση, αναλογιζόμενοι το ιστορικό παρελθόν μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Απόδοσις της εορτής της κοιμήσεως και της εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας