Ειδήσεις

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά


Ο Βουλευτής Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανέφερε πως η Θεσσαλία ευρύτερα επλήγη σχεδόν ολοκληρωτικά από τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσαν οι πρωτοφανούς έντασης θεομηνίες ”DANIEL” και “ELIAS”. Ο κ. Κωτσός σημείωσε ότι, ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, οι πληγέντες συμπολίτες μας αδυνατούν σε μεγάλο βαθμό να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Τα βίαια φυσικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα τις καταστροφές των οικείων τους. Πολλές από τις κατοικίες στις πληγείσες περιοχές έχουν κριθεί ακατάλληλες και άλλες έχουν υποστεί ζημιές σε τέτοιο βαθμό που η ανακαίνισή τους καθίσταται δαπανηρή. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε σε περιοχές που χωριά υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο κ. Κωτσός  στην ερώτησή του προς τον κ. Χατζηδάκη, τόνισε την ανάγκη απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για τους συμπολίτες μας των οποίων οι κατοικίες κρίθηκαν πράσινες σε περιοχές και χωριά που κρίθηκαν κόκκινα, δηλαδή υπέστησαν ολική καταστροφή.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βρούτσης και Κουρέτας αποκαλύπτουν στη Λάρισα τις διαδρομές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου 2024 στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Συντονισμός Ν.Δ. ενόψει των ευρωεκλογών: Ο Κωστής Χατζηδάκης υπεύθυνος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας